Obradujte svoje ukućane ovom preukusnom poslasticom: Kinder bueno oblande zasladiće ove hladne dane

Autor:

Lifestyle

03.11.2019

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukus Kinder čokoloade obožavaju deca, ali i odrasli ne mogu da odole njenim čarima. Zato svoje najmilije obradujte ovim jednostavnim kolačom koji neće zaostajati za prepoznatljivim ukusom, a istovremeno je zdraviji i znate šta stavljate u njega.

RepublikaFoto: youtube.com/Serpica Recepti
Ova oblanda ima neodoljiv ukus

Za ovaj kolač veoma je važno da izaberete kvalitetnu crnu čokoladu čija su lekovita svojstva dokazana brojnim studijama. Inače, ova namirnica je bogata antioksidansima koji će ceo kolač učiniti zdravijim. Pogotovu je to važno za decu koja ne mogu da odole slatkišima, pa im ponudite zdraviju alternativu.

Za Kinder bueno oblande vam je potrebno:

– 600 g šećera

– 200 ml vode

– 3 lista oblandi

– 600 g mleka u prahu

– 250 g margarina

– 100 g crne čokolade 

Priprema:

Šećer i vodu staviti na šporet i špinovati oko desetak minuta.

Čokoladu stavite na paru ili u mlaku rernu da se polako otapa dok pravite fil.

Za to vreme izmutite margarin polako dodavajući mleko u prahu. Sve zajedno muitite da se izjedanči pa lagano dolivajte vruć istopljen šećer. Mutite oko dva minuta pa masu odmah podelite na dva dela.
 
U jedan umešajte otopljenu čokoladu.

RepublikaFoto: youtube.com/Serpica Recepti
Foto: Ilustracija

Dok je toplo filujte. Na prvu oblandu čokoladni fil, stavite drugu oblandu, beli fil i opet oblandu. Dobro pritisnite nekim težim predmetom i ostavite nekoliko sati ili do sutradan. Režite male napolitanke i poslužite. Pošto mogu dugo da stoje možete ih pripremati i do deset dana ranije od praznika ili slave. Čuvajte ih dobro zatvorene da ne povuku vlagu, na hladnom mestu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading