(RECEPT) Da pođe voda na usta: Sočne teleće šnicle u umaku od povrća!

Autor: Republika

Lifestyle

30.01.2020

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi ljubitelji mesa sigurno će voleti i teleće šnicle pripremljene u umaku od povrća. Priprema jela je jednostavna, a ono što će vam jedino oduzeti vreme je seckanje povrća. Šnicle servirajte uz zelenu salatu i domaći hleb.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Teletina je jedno od onih vrsta mesa koje je zdravo jesti. Naime, bogata je vitaminom B koji pruža energiju telu i održava zdravlje metabolizma. Osim vitamina B sadrži i tiamin, riboflavin, niacin i panteotensku kiselinu.

Ono što je još bitnije u odnosu na druge vrste crvenog mesa, teletina je siromašna kalorijama, u samo 100 grama mesa ima 172 kalorije.

Sastojci koji će vam biti potrebni za ovo jelo:

  • 4 teleće šnicle
  • jedna zelena paprika
  • jedna žuta paprika
  • jedna crvena paprika
  • jedan paradajz
  • glavica ljubičastog luka
  • glavica luka
  • šargarepa
  • so
  • biber
  • 2 kašike brašna
  • ulje
  • malo putera
  • 200 ml paradajz sosa

Način pripreme:

Istucajte teleće šnicle. Posolite ih, pobiberite i uvaljajte brašno. U tiganj stavite malo ulja i kašiku putera. Kada se puter istopi, ispržite šnicle. Pazite da ih ne prepržite. Izvadite šnicle.

U dublji tiganj stavite ulje. Kada se zagreje, dodajte mu na kockice iseckane paprike, luk i šargarepu te posolite. Kada su paprike ispečene, dodajte paradajz sos. Promešajte i dodajte teleće šnicle. Snizite vatru, preklopite tiganj i ostavite 5 - 10 minuta da se kuva.

Servirajte uz zelenu salatu i domaći hleb.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading