Najjača vikend dijeta! Jedete sve, a kilogrami se tope

Autor: Republika

Lifestyle

06.05.2020

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj princip ishrane kreirao je doktor Majkl Mozli, a za kratko vreme je postao jako popularan među ženama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dijeta nosi naziv vikend dijeta ili princip 5:2.

Ovo je, zapravo, način ishrane koji brzo daje rezultate, a ne zahteva preterano odricanje

Koja su pravila dijete 5:2?

Metod doktora Mozlija ne predviđa nikakve zabrane i stroga pravila. Pet dana u nedelji dozvoljena je uobičajena ishrana i obroci na koje ste već navikli, a samo dva dana (najbolje bi bilo da to bude vikend) treba ograničiti unos kalorija. Ovo ograničenje podrazumeva, unos 500 kalorija ta 2 dana.

Periodično ograničenje u ishrani i drastično manji unos kalorija podstiče gubitak težine s minimalnim stresom za telo.  To znači da ćete gubi kilograme umerenim tempom, ali bez sraha da će se oni vratiti kada prekinete ovaj režim ishrane.

U proseku se ovom dijetom gubi 1 kilogram nedeljno, ali ukoliko uvedete i fizičku aktivnost 3 puta nedeljno, možete izgubiti i do 3 kilograma u roku od 7 dana.

Plan ishrane za radne dane

Ovih dana jedite kao i obično, ni više ni manje. Ako u ishranu dodate više povrća i proteina, to će definitivno ubrzati proces gubitka kilograma i samo ćete imati koristi.

Važno je zapamtiti da ovih pet dana niste na dijeti. Psihološki je mnogo lakše pridržavati se prehrambenih navika kad znate da nema zabrana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Plan ishrane za vikend

Doktor naglašava da u toku ova dva dana kalorije ne bi trebale prelaziti 500 (600 kalorija za muškarce). To izgleda ovako,  200 kalorija za doručak i po 150 za ručak i večeru

Ukoliko osetite glad uveče, možete popiti šolju nemasnog jogurta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading