Kako da sami spremite piletinu na kineski način?
Piletina je omiljeno meso mnogih od nas. U kineskoj kuhinji zauzima jako bitno mesto, a recepti za pripremanje jela koja sadrže ovo mesu su mnogobrojna. Osim piletine, pirinač, povrće i soja sos su nešto bez čega ova kuhinja ne bi bila to što jesta. Ako ne volite da idete po restoranima ovo je način da kinesku kuhinju dovedete za svoju trpezu.
Spremite sami kod kuće piletinu na kineski način kojoj bi i kinezi pozavideli na ukusu!
Sastojci:
Belo meso | 700g |
kupus | 400g |
praziluk | 150g |
luk | 150g |
pečurke | po želji |
šargarepa | 200g |
paprika | 200g |
soja sos | 50ml |
gustin | 2 kašičice |
voda | 200ml |
beli luk | 1 čen |
mleveni biber | 1/2 kašičice |
so | 1/2 kašičice |
kikiriki | šaka-dve |
Sve vesti iz rubrike lifestyle možete pročitati OVDE
Priprema:
Prvo propržite praziluk i luk u dubokom tiganju ili voku. Zatim dodajte meso iseckano na kockice. Dodati iseckane sargarepice, kupus, papriku i ostalo povrće po želji. isecite ih na štapiće ili ih izrendajte na krupno ako vas mrzi da seckate, pa prziti nekih 6 minuta. Sipajte soja sos, stavite začine pa dodajte vodu i gustin. Plus možete da dodate malo limunovog soka ili čak belo vino(i džin može da posluži).
Kao prilog možete da spremite pirinač ili špagete.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)