Stižu NENAJAVLJENI GOSTI? Nema razloga za PANIKU, napravite KOLAČ za samo 10 minuta
Ovaj kolač se pravi izuzetno jednostavno i brzo, a sastojke sigurno imate u frižideru.

Ovo je jedan od retkih kolača koji ne može da ne uspe. U kući uvek imate jaja, brašno i šećer, kao i pekmez.
To vam je sasvim dovoljno. Dakle, uključite rernu.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 4 kašike brašna
- 4 kašike šećera
- pekmez od kajsija
- tegla sa slatkim ili kandiranim voćem
- sok
- slatka pavlaka

Priprema:
Prvo se uključi rerna na 180 stepeni. Za to vreme se miskerom umute četiri belanceta, pa se doda šećer. Dodaju se žumanca i brašno. Smesa se sipa u širok pleh (testo mora da bude tanko) koji je postavljen papirom za pečenje.
Dok se peče testo iseckajte kandirano voće ili slatko koje imate u kući. Testo se peče kratko - oko sedam-osam minuta, odnosno čim se zarumeni. Izvadi se iz rerne, pa se iseku krajevi širine jednog santimetara. Kora mora da ima ravne krajeve i da se podeli na dva dela iste veličine.

Kora se naprska sokom da bi bila sočna, ali se nikako ne natapa. Obe kore se namažu pekmezom od kajsija. Na donju koru se naređa iseckano kandirano voće ili slatko, a onda se drugom polovinom poklopi.
Kolač odozgo može da se ukrasi šlagom od krem pavlake, ali i svežim voćem.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)