(RECEPT) Ovo jelo kada jednom probate, uvek ćete ga praviti: Bordet, riblji SPECIJALITET

Autor:

Lifestyle

13.07.2020

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubacite malo promena u svoju trpezu. Pored toga, što je ovo jelo jako zdravo i prepuno vitamina, definitvno će se svideti svakome ko ga bude probao da će poželeti još!

RepublikaFoto: youtube.com/Jelajelena Petrovic
Foto: Ilustracija

Potrebni sastojci za pripremanje brodeta:

  • 2 velike glavice luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 veća paradajza
  • ulje maslinovo i malo suncokretovo
  • so, biber, aleva parika
  • 2 ljute feferonke
  • lovorov list peršunov list
  • 200 – 250 ml. beloga vina
  • 700 g ribe po izboru

Kako se sprema brodet?

Ribu očistit i iseći na parčad pa malo propržiti na ulju. Luk iseći sitno dodati ulje i jedno i drugo pa luk dinstati oko 30 min. da dobije staklastu boju.


Dodati oljušten i isečen paradajz, zatim lovorov list i ostaviti da malo ukrčka. Zatim sipati vino, dodati so, biber feferone i prženu ribu.

Poklopiti i krčkati na veoma tihoj vatri. Samo prodrmati nesme se mešati. Posle 20 min okrenuti ribu dodati beli luk i još malo krčkati da ispari sva tečnost.


Probati na ukus ako je potrebno dodati još soli. Skinuti sa vatre. Uz Brodet služiti rezance, kuvan krompir ili šta već zelite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading