(RECEPT) DANAS UGODITE SEBI: Piletina sa medom i orasima u sosu od mocarele i borovnica
Da, znamo... Znamo da zvuči kao jedan od onih recepata za koji vam trebaju namirnice koje ne možete da kupite u prvom marketu, da, znamo da zvuči kao jedan od onih recepata koji zahtevaju mnogo vremena, da znamo...
Ali, i to garantujemo, jednom kada probate piletinu sa medom i orasima u sosu od mocarele i borovnica, taj obrok postaće neizostavan deo vaše svakodnevnice.
Evo šta vam je potrebno:
- Pola kilograma pilećeg file isečenog na kockice
- Šaka oraha
- Šaka borovnica
- Maslac
- Oko 50 grama mocarele
- Beli luk sitno isečen
- Maslinovo ulje
- So, biber, peršun
Priprema:
Iseckanu piletinu posolite i pobiberite po ukusu, pa zatim dodajte med i sve dobro promešajte. Ostavite da stoji najmanje pola sata.
Zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i prodinstajte beli luk (vodite računa da ne zagori). Zatim, dodajte i šaku oraha i pržite nekoliko minuta dok orasi ne puste aromu. Dodajte piletinu i pržite uz stalno mešanja dok piletina ne dobije zlatno žutu boju. Dodajte oko 20 grama maslaca i mocarelu, pa promešajte dok se sir ne istopi. Na kraju dodajte šaku borovnica i mešajte dok se sve ne sjedini.
Kao prilog poslužite kuvani kukuruz uz salatu od krastavca, paradajza i paprike.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)