ZDRAVO I UKUSNO: Napravite pivo od đumbira!
Pripremom piva od đumbira dobićete super zdravi fermentisani napitak. Koristi fermentisanih namirnica su bezbrojne, a među najbitnijima je balans probavnog zdravlja, važnog za dobar imunitet.
Đumbir je bogatog nutritivnog sastava. Sadrži kalijum i mangan, zbog čega je dobar za srce i prevenciju bolesti, te vitamine A, C i B kompleks. Zbog svog antiupalnog i analgetskog delovanja koristi se kao pomoć protiv bolova i upala. Pomaže kod bolova u mišićima i leđima, te menstrualnih bolova.
Đumbir pomaže probavu, olakšava mučninu, snižava loš holesterol i šećer u krvi, koristi se kod disajnih tegoba i kašlja, snižava temperaturu, stimuliše cirkulaciju krvi. Zato je dobro da znate recept kako biste pripremili napitak koji će oduševiti sve ljubitelje piva.
Sastojci:
- 5 centimetara samlevenog svežeg korena đumbira
- pola šolje smeđeg šećera
- pola šolje soka od limete (ili limuna)
- Ľ kašike morske soli
- 8 šolja vode
- pola šolje kulture đumbira
Priprema:
Zakuvajte tri šolje vode, đumbir, šećer i so. Neka ključa oko pet minuta da se šećer otopi. Dodajte ostatak vode i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Dodajte sok od limete ili limuna i kulturu đumbira. Sipajte pivo u staklenu teglu i dobro je zatvorite da ne ulazi vazduh. Ostavite da stoji dva, tri dana, dok ne postane gazirano i penušavo ako ga želite bez alkohola (ako ostavite duže, postaće alkoholno piće). Procedite u flaše i čuvajte u frižideru.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)