RUSKO ČUDO: Čuvarkuća eliminiše miom materice!

Autor:

Lifestyle

09.03.2018

04:14 >> 14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Simptomi fibroida se otkrivaju slučajno, tokom rutinskog ginekološkog pregleda, dok se u lečenju primenjuje kombinacija lekova i operacije, a nije na odmet da probate i sa prirodnim lekovima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Čuvarkuća se smatra se jednim od najefikasnijih prirodnih lekova protiv mioma

Miomi materice, takozvani fibroidi, benigne su izrasline u mišićnom sloju materice. Retko nastaju u grliću materice ili u blizini jajnika. Veoma su česti i smatra se da tri do četiri žene bar jednom u životu imaju ove miome, a najčešće se javljaju u reproduktivnom dobu, i to posle i u toku trudnoće. Još nije utvrđeno zašto nastaju miomi na materici, ali ono što se sa sigurnošću može tvrditi je da njihov rast pospešuje hormon estrogen. Ono što je dobro je da manje od jedan odsto mioma preraste iz benigne u malignu formu. Većina ne daje nikakve simptome, već se otkriva slučajno, tokom rutinskog ginekološkog pregleda. Procenjuje se da samo jedna trećina mioma pokazuje određene znake, a najčešće se radi o krvarenju. U lečenju se primenjuje kombinacija lekova i operacije, a nije na odmet da probate i sa nekim od prirodnih lekova.

RECEPTI

Čaj od božura

Kašičicu sušenog korena božura sitno usitniti i preliti sa jednom i po šoljom ključale vode. Ostavite da odstoji pola sata, pa uzimajte po jednu kašiku tri puta dnevno pre obroka.

Biljni čaj

Dve supene kašike sitno iseckanog cveta belog sleza, lista žalfije, po jednu kašiku lista kupine, koprive, cveta kamilice, zove, cveta i lista kantariona, hajdučke trave i vrbine kore potopite u dva litra proključale vode. Poklopite i ostavite da odstoji sat i po. Potom procedite, ohladite i zasladite medom. Pijte po jednu šolju pred svaki obrok i pred spavanje 10 dana, pa napravite pauzu.

Sok od krompira

Tri velika crvena krompira oprati, očistiti i sitno izrendati, a zatim iscediti sok. Piti svako jutro pre jela po pola čaše.

RepublikaFoto: pixabay.com
Krompir je takođe jedan od prirodnih lekova, samo od njega morate napraviti sok

Sok od nevena

Cvetove, stabljike i listove dobro operite i iscedite dok su još vlažni u sokovniku. Terapiju uzimajte tri puta nedeljno.

Tinktura od nevena

Šaku nevenovih cvetova stavite u litar domaće rakije. Flašu ostaviti da odstoji dve nedelje na suncu. Posle toga pijte ujutru po 15 kapi ili koristite kao oblogu.

Aloja

Pomešajte 375 grama aloje, sitno sameljite, dodajte 625 grama meda i 675 ml crvenog vina. Ostavite na pet dana na tamnom prohladnom mestu. Prvih pet dana uzimati po jednu kašičicu tri puta dnevno, sat vremena pre obroka. Posle povećajte dozu na jednu supenu kasiku. Tretman traje od tri do šest nedelja.

Čuvarkuća

Smatra se jednim od najefikasnijih prirodnih lekova protiv mioma.
Sastojci: 300 g listova čuvarkuće
500 g kvalitetnog livadskog meda

Priprema:

Foto: pixabay.com

Listove čuvarkuće oprati, prosušiti u krpi i samleti, pa pomešati sa medom, ali drvenom ili plastičnom kašikom, nikako metalnom. Listovi će početi da puštaju svoj sok, pa smesu sipati u teglu, zatvoriti poklopcem i obmotati tamnim papirom kako bi je zaštitili od svetlosti i ostaviti da odstoji u frižideru nedelju dana. Promešati s vremena na vreme. Uzimajte tri puta dnevno po jednu kašiku. Ova količina dovoljna je za dvadesetak dana lečenja.
Način konzumiranja:

  • Jedna kašika ujutro na prazan stomak i nakon toga pola sata ne treba ništa jesti niti piti.
  • Jedna kašika između ručka i večere (najmanje dva sata posle ručka i pola sata pre večere)
  • Jedna kašika pre odlaska na spavanje

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading