EKSPLOZIJA UKUSA: Salata od BRESKVE i PILETINE
Kombinacija slatkog i slanog daće egzotičan ukus salati, koja će postati vaš omiljeni specijalitet.
U našem društvu i nije baš prihvaćena kuhinja koja podrazumeva kombinovanje slatkih i slanih namirnica, kao ni mešanje mesa i voća. To u Srbiji, zemlji sarmi i pečenja, jednostavno, nije popularno. Ipak, treba nekad iskočiti iz šablona i probati nešto novo, kao i u svemu u životu, tako i u hrani. Evo predloga za jedan nesvakidašnji obrok.
Sastojci:
1/4 šoljice balsamico sirćeta
2 kašike soka od limuna
2 kašike semfa
3 kasšičice javorovog sirupa
1/4 kašičice soli
3 iseckana fileta pilećih prsa
5 breskvi
1/4 posudice naseckanog luka
1/3 posudice naseckanog kozijeg sira (na tanke kriške)
200g zelene salate
Priprema
Pomešajte balsamico sirće, maslinovo ulje, limunov sok, senf, javorov sirup i so. Smesu dobro izmešajte i podelite na 2 dela. Jedan deo iskoristite kako bi marinirali piletinu, a zatim je pustite da odstoji nekih pola sata, kako bi meso upilo marinadu.
Zagrejte roštilj, a breskve iseckajte i premažite marinadom. Redjajte ih naizmenično sa kockicama piletine na štapiće za roštilj. Kada se ražnjići ispeku, skiniti breskvu i piletinu sa štapića i stavite ih u tanjir, a zatim im dodajte luk, zelenu salatu, sir i marinadu. Dobro promešajte i poslužite odmah.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)