Ovih posnih štapića sa semenkama nikad vam neće biti dosta!
Ukoliko želite da napravite neku grickalicu, a ne znate šta biste, donosimo vam ovaj recept koji će vas oduševiti
Potrebno je:
300 ml vode
susam i ostale semenke (po želji)
50 ml ulja
30 g kvasca
100 g margarina
Priprema:
Kvasac potopiti u malo mlake vode. Dodati šećer, ulje, brašno, so i sve dobro umesiti da nam testo bude srednje tvrdo. Ostaviti ga na toplom da nadođe. Razviti ga na prst debljine, podeliti na pola, pa jednu polovinu namazati margarinom i poklopiti drugom. Zatim opet razviti, preseći, poklopiti i tako 4 puta, kao što je prikazano na videu.
Ukoliko vam je lakše, ne morate seći, samo mažite i presavijajte kao papir.
Razvijte testo 1 cm debljine. Namažite sa dosta kečapa, a odozgo pospite lanene i suncokretove semenke, susam... Secite na tanke trake širine 1 cm, uvijajte i stavljajte u pleh koji ste obložili pek papirom.
Peći na 200 stepeni C oko 20-30 minuta da lepo porumeni. Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)