POSNA PITA SA ŠLJIVAMA: Recept koji ćete uvek ponavljati koliko je PROST, a ukus fantastičan!

Autor: M.O.

Lifestyle

26.04.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj recept morate da probate!

POSNA PITA SA ŠLJIVAMA: Recept koji ćete uvek ponavljati koliko je PROST, a ukus fantastičan!

Foto: YouTube/ Natasine slastice

U danima posta, kada je potrebno osmisliti raznovrsne recepte bez mesa, pita od griza sa suvim šljivama predstavlja odličan izbor za obogaćivanje trpeze. Ova ukusna poslastica može zadovoljiti i najzahtevnije ukuse, a priprema je prilično jednostavna.

Sastojci:

- litar hladne vode
- šećer
- vanilin šećer
- griz
- kora za pitu
- ulje
- suve šljive
- sveža aronija (ili višnje, po želji)

Republika

Foto: YouTube/ Domaći recepti

Recept za posnu pitu će vas oduševiti


Priprema:

U litar hladne vode dodajte šećer, vanilin šećer i griz, pa postepeno zagrevajte uz stalno mešanje dok ne prokuva. Nakon toga, ostavite smesu da se prohladi.

Koru za pitu premažite mešavinom ulja i vode. Na kraj kore stavite ohlađenu smesu od griza. Po njoj poređajte iseckane suve šljive i svežu aroniju. Po želji, umesto aronije možete koristiti i višnje. Urolajte koru i stavite je u podmazan pleh. Na isti način iskoristite sav materijal, pa kore isecite na parčiće željene veličine. Ostatkom ulja i vode premažite kore po vrhu. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju tekstura i ukusa, spajajući slatkoću suvih šljiva i osvežavajući dodatak sveže aronije. Pored toga, pita od griza je izuzetno jednostavna za pripremu i predstavlja odličan izbor za sve koji poste ili žele da uživaju u ukusnoj, domaćoj poslastici.

Recept za pitu od griza sa suvim šljivama predstavlja idealan način da obogatite svoj meni u danima posta. Ova ukusna poslastica pruža jedinstvenu kombinaciju ukusa i tekstura, te je savršen izbor za sve ljubitelje tradicionalnih jela. Isprobajte ovaj recept i uživajte u jednostavnoj pripremi i fantastičnom ukusu pite od griza sa suvim šljivama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading