PRSTE DA POLIŽEŠ! Fantastična poslastica sa keksom i filom od čokolade

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

22.05.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko tražite brz i jednostavan recept za vrhunski slatkiš, imamo pravu stvar za vas.

PRSTE DA POLIŽEŠ! Fantastična poslastica sa keksom i filom od čokolade

Foto: shutterstock

Bečka torta Lind s keksom i filom od dve vrste čokolade će zadovoljiti i najprobirljivije ljubitelje kolača.

A ovo je i odlična prilika da probate novi recept...

Kombinacija keksa i savršenog čokoladnog krema predstavlja pravu poslasticu za ljubitelje slatkiša. Ovaj recept jednostavan je za pripremu, a rezultat je ukusan kolač koji će oduševiti sve gurmane.

Sastojci:

Za koru: 

400 g keksa sa kakaom,
30 ml espreso kafe,
100 g maslaca

Za krem: 

400 g tamne čokolade,
450 ml slatke pavlake,
2 kašike kakaoa,
50–100 g šećera,
10 g želatina,
100 ml vode
Za glazuru: 
100 g crne čokolade,
50 ml slatke pavlake,
50 g šećera     

Priprema:

Prvo je potrebno izmrviti keks i pomešati ga sa espresom i istopljenim maslacem. Smesu treba mešati dok ne postane oblikovana, a po potrebi se može dodati malo vode. Zatim smesu treba staviti u kalup za tortu i izravnati je.

Želatin treba staviti na paru oko 10 minuta da se zgusne, a zatim ga dodati u rastopljenu čokoladu. Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u gust krem i dodati joj čokoladnu smesu, pažljivo mešajući. Tortu treba staviti u frižider na jednu noć da se stegne.

Ovaj recept predstavlja jednostavan način pripreme ukusne poslastice koja će obradovati sve ljubitelje čokolade i keksa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading