Napravite "Belmuž", stari srpski doručak koji se VEKOVIMA jede u istočnoj Srbiji!
Belmuž je staro pastirsko jelo, koje se već vekovima pravi u istočnoj Srbiji.
Belmuž se pravi za petnaestak minuta, a za dve osobe potrebno vam je:
- pola kilograma mladog punomasnog kravljeg sira
- stotinak grama belog kukuruznog brašna
- malo soli
Priprema:
U šerpu sipajte malo vode, tek da prekrije dno, stavite na vatru, dobro izmrvite sir, a zatim neprestano mešajte, sve dok se sir ne istopi. Kad se istopi, tako da se formira ujednačena masa, polako dodajte brašno, mešajući sve vreme.
Jelo je gotovo kad smesa počne da se odvaja od šerpe.
Belmuž se jede dok je vruć, uz čvarke, paradajz i kiselo mleko, na primer.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)