Kako da PLAVI PATLIDŽAN ne bude GORAK?

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

18.08.2018

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovatno već znate da patlidžan treba pre pripreme iseći i posoliti, a onda ostaviti i da odstoji bar pola sata. Postoji i dobar razlog za to.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sezona ovog povrća je u punom jeku i može se spremati na bezbroj načina. Potrebno je malo volje i veštine. Međutim, da se ne bi osetio gorak ukus plavog paradajza, kako ga još zovu, ovo ukusno povrće je najvažnije dobro pripremiti. 

Kad ga posolimo potrebno je da stoji najmanje pola sata, a ako vam se ne žuri, bilo bi dobro i duže. Ubrzo ćete primetiti kapljice vode na patližanu koje je so izvukla na površinu. 

Višak soli ćete lako isprati pod mlazom vode, a s vodom koju je so izvukla iz patlidžana nestaće i onaj njegov karakterističan gorak okus. Osim toga, ovako pripremljen patlidžan će upijati i mnogo manje ulja tokom prženja ili pečenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading