KREMASTA ZEBRA TORTA ZA MANJE OD 500 DINARA: Kada je jednom probate, stalno ćete je praviti!

Autor: Kuhinja Sabi

Lifestyle

03.10.2018

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednostavan recept i brza priprema nateraće vas da stalno pravite ovu tortu.

RepublikaFoto: youtube.com/Kuhinja Sabi
Zebra torta

Sastojci:

Za koru: 2 jaja, 2 kašike brašna, 1 kašika kakaa, pola praška za pecivo, 2 kašike ulja, 2 kašike mleka + malo za prelivanje

Za fil: 1 l mleka, 4 kašike gustina, 6 kašika šećera, 2 vanilina šećera, malo ekstrakta vanile, 2 kašike kakaa, lešnici za ukras

Kalup prečnika 24 cm

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca, u posudu sa žumancima dodajte šećer pa umutite. Zatim dodajte ulje, brašno, kakao, mleko, i prašak za pecivo i sve pomešajte. Belanca umutite u čvrst šne i sve sjedinite. Masu prespite u podmazan kalup pa stavite da se peče 15-ak minuta na 200 stepeni.

Dok se kora peče pripremite fil. Podelite mleko na dva jednaka dela u dve posude. U obe posude stavite po 3 kašike šećera i po 2 pune kašike gustina Zatim u prvu dodajte i vanilin šećer i ekstrakt vanile, a u drugu kakao. Kada izvadite koru iz rerne nakvasite je mlekom, pa stavite filove da se kuvaju i mešajte ih. Skinite ih sa vatre kada se zgusnu.

Na koru naizmenično sipajte beli i braon fil dok je potrošite smesnu. Ostavite tortu da se ohladi oko sat i po i poslužite je.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading