GLAMUR I EDUKACIJA: U sredu počinje 11. Srpska nedelja mode

Autor:

Lifestyle

19.11.2018

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedanaesto izdanje Serbia Fashion Week-a biće svečano otvoreno 21. novembra u 18.00 u Galeriji matice srpske, a trajaće do 26. novembra.

RepublikaFoto: M. Delić
U sredu počinje 11. SFW

U Master centru Novosadskog sajma publici će se predstaviti Marija Šabić, Suzana Perić, Bata Spasojević, Boško Jakovljević, Nataša Župac, Milica Tričković i drugi dizajneri, ali će svoje kolekcije prikazati i mladi autori iz naše zemlje, regiona i sveta. Među njima će biti i onih koji će se prvi put predstaviti na Serbia Fashion Weeku. Novu kolekciju prikazaće i dizajner Emerik Fransoa, oficijalni član Federacije visoke mode Francuske i potpredsednik Serbia Fashion Weeka. Prvi put na nacionalnoj Nedelji mode učestvovaće i priznati srpski modni kreator Igor Todorović.

Pored brojnih revija, Serbia Fashion Week i ovoga puta pruža razne edukativne radionice, a održaće se i tribina o studiranju modnog dizajna u Italiji, na kojoj će svi zainteresovani imati priliku da saznaju kakvi su uslovi za upis i sve što ih zanima o studijama van naše zemlje.

RepublikaFoto: Promo

Nedelja mode ponudiće nekoliko korisnih seminara i panel diskusija na kojima će govoriti uticajni profesionalci iz Srbije, ali i gosti iz sveta, dok će na revijama biti prikazane kolekcije za sezonu proleće/leto 2019. Na svečanom otvaranju predstaviće se akademska slikarka Ivanka Jeftović izložbom svoje kolekcije "Sećanje, tuga i lepota“ za koju je inspiraciju pronašla u srpskoj vojnoj uniform i opremi. Ovom postavkom SFW daje svoj doprinos obeležavanju stogodišnjice Velikog rata i ujedinjenju Vojvodine i Srbije.

Manifestacija će biti okončana svečanim uručenjem nagrada 26. novembra u dvorcu Eđšeg. Ulaznice za Serbia Fashion Week mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Gigs Tixa ili online putem sajta http://www.gigstix.com.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading