Prirodni botoks: Ove maske peglaju bore, a lako se prave!

Autor: informer.rs

Lifestyle

31.01.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Što dublje zalazimo u 21. vek, to se stručnjaci sve više vraćaju onim najjednostavnijim tehnikama za negu kože...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Koža lica je ta koja nepogrešivo oslikava naš stil života i životne navike te joj je potrebno posvetiti više pažnje kako bi se što duže zadržao njen mladi izgled. Paradoksalno, što dublje zalazimo u 21. vek, to se stručnjaci sve više vraćaju onim najjednostavnijim tehnikama i metodama za negu kože. Stoga, predlažemo nekoliko domaćih maski kao najbolji prirodni botoks.

Maska od belanceta

Maska od belanceta zateže kožu i već nakon prve aplikacije primetićete njen impresivan učinak, a sve što vam je potrebno su belance, pola kašičice limunovog soka i pola kašičice kokosovog ulja. Odvojite belance od žumanaca, stavite u manju posudu i mutite dok se ne napravi gusta pena. Zatim dodajte limunov sok i kokosovo ulje i umutite. Nanesite masku na očišćeno lice i ostavite da deluje 10-15 minuta. Kad se maska osuši, isperite je toplom vodom ili čajem od kamilice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Šargarepa i pavlaka

Ako ste primetili na vašem licu nove bore i tragove umora, predlažemo vam da napravite odličnu masku protiv bora od šargarepe. Potrebni su vam kašika gustina, pet kašika sveže ceđenog soka od šargarepe i kašika kisele pavlake.

U pola čaše vode rastvorite gustin, sipajte u šerpicu i dodajte 400 ml kipuće vode. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Nakon toga, kad se smesa malo ohladi, dodajte sveže isceđen sok od šargarepe i pavlaku, dobro promešajte, nanesite na očišćeno lice i ostavite da odstoji 25-30 minuta. Masku isperite toplom vodom i nanesite na lice hranljivu kremu. Preostalu količinu ostavite u frižider, a za bolji efekat maska se stavlja tri dana uzastopno.

Pomorandža i maslinovo ulje

Maska od pomorandže i maslinovog ulja preporuka je Italijanki za blistav, mladalački izgled. Pomešajte dve kašičice maslinovog ulja sa sokom i rendanom korom jedne pomorandže. Smesom izmasirajte lice, vrat i dekolte, a višak skinite papirnom maramicom.

Maslinovo ulje ima sličan sastav kao i prirodan loj, masnoća koja vašu kožu čini mekom i glatkom, dok vitamin C iz pomorandže podstiče produkciju kolagena i jača vlaknastu strukturu kože.
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kakao, med i mleko

Za suvu kožu koja je dehidrirana i kojoj je potrebno vratiti vlagu, odlična je maska od kakaoa, a pripremite je tako što ćete pomešati jednake delove kakaoa u prahu, meda i mleka. Masku stavite na lice, posle 15 minuta isperite vodom i nanesite hranljivu kremu.

Kruška i limun

Maska od kruške i limuna daje slične rezultate kao i mnoge skupe kreme, serumi i drugi antiejdž proizvodi. Zgnječite veliku krušku, dodajte dve kašike limunovog soka i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Nanesite na lice, preko stavite foliju kako bi koža bolje upila sve sastojke. Držite tako od 10 do 15 minuta i isperite lice mlakom vodom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tikvice umesto krastavca

Dve manje tikvice isecite u kolutove, pa kolutove poređajte na lice i vrat, i držite 15 minuta. Potom lice isperite nekuvanim mlekom ili mekom vodom. Ovaj tretman idealan je za dame koje imaju suvu, dehidriranu kožu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading