OVAJ DORUČAK SKIDA MASNE NASLAGE SA BUTINA I STOMAKA: Recept za ovsenu kašu koja podstiče mršavljenje

Autor: Republika

Lifestyle

08.03.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko želite da izgubite masne naslage, konzumiranje ovsenih pahuljica je dobra navika koju je lako usvojiti.

RepublikaFoto: pixabay.com

Osim što je ukus ovsenih kaša fantastičan, ovsene pahuljice podstiču varenje, održavaju nivo šećera u krvi, smanjuju apetit i pržaju energiju.

Ako jedete ovsene pahuljice za doručak, imaćete manju želju za dodatnim grickanjem tokom dana i ubrzo ćete uspeti da kontrolišete apetit i povratite željenu kilažu.

Tokom procesa mršavljenja najbolje je koristiti klasične ovsene pahuljice koje ćete sami mešati sa mlekom, sokovima ili sezonskim voćem i povrćem, bez veštačkih dodataka i šećera. Kupovne instant kaše i nisu baš dopar izbor tokom dijete, jer se u njima često kriju određeni šećeri, dodaci i ekstrati.

Sastojci:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 2 šolje bademovog mleka
  • 1 jabuka (isečena na tanke kriške)
  • 2 kašičice cimeta
  • 2 kašičice javorovog sirupa
  • 1 šolja nezaslađene pasirane jabuke

Priprema:

U šerpi srednje veličine pomešajte bademovo mleko, ovsene pahuljice, cimet i javorov sirup. Izmešajte sastojke i stavite na blagu vatru, a kad mleko počne da ključa, sklonite sa vatre i dodajte pasiranu jabuku. U dobijenu smesu dodajte jabuke, pomešajte i ostavite da odstoji 15 do 20 minuta. Prijatno!

Jedna porcija ovakve kaše sadrži 309 kalorija, 5 g masti, 8 g vlakana, 6 g proteina i 62 g ugljenih hidrata.

Ovsene pahuljice su odličan izbor za mršavljenje, a ukoliko ih kombinujete sa svakodnevnom fizičkom aktivnošću, uspećete da skinete masne naslage sa stomaka i butina do leta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading