SVI DETALJI BFW: Revija i u čast Milene Dravić

Autor:

Lifestyle

12.04.2019

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Revijom modnog kreatora Igora Todorovića, otvara se 45. po redu Perwoll Fashion Week. Svečano otvaranje biće upriličeno u hotelu Metropol, dok će mesto održavanja najvećeg broja revija i ovoga puta biti Belexpocentar.

RepublikaFoto: Miša Obradović
Od 14. do 20. aprila uživajte na BFW

U periodu od 14. do 20. aprila ljubitelji modnih dešavnja moći će da uživaju u atraktivnim prezentacijama priznatih dizajnera, mladih talenata i poznatih modnih kuća i brendova. Posebnom revijom MILENA, biće odata svojevrsna počast Mileni Dravić, sa željom organizatora da i nove generacije u Mileni pronađu svoj uzor.

Pored revijskog očekuje nas i bogat Fashion & Art program realizovan kroz izložbu fotografijaNemanje Đorđevića, pobednika konkursa BFW Instashot, i izložbu aksesoara, realizovanu od strane umetnika koji svojim proizvodima upotpunjuju, a često i definišu stil onoga ko ih nosi.

U svrhu promocije domaće mode Perwoll Fashion Week će nastaviti da insistira na internacionalnoj saradnji te će ugostiti više inostranih novinara, blogera, influensera među kojima su i predstavnici Forbes Magazina.

RepublikaFoto: youtube.com/pulafilmfestival
MODNA INSPIRACIJA Milena Dravić

Značajna pažnja biće posvećena društveno odgovornim temama u vidu podrške kampanji Jači od straha, kao i specijalnom Danu održive mode.

Detalji BFW-a

  • SVEČANO OTVARANJE - Perwoll Fashion Week će svečano biti otvoren revijom Igora Todorovića u Hotelu Metropol kada će biti predstavljena kolekcija pod nazivom KARLNEVAL. Ime kolekcije ukazuje na spoj čovekove potrebe da se iz sezone u sezonu oblači u novu "masku" trenda koju moda nudi, kao i nasleđa koje nam ostaje iza velikih imena sveta mode. 
  • MILENA DRAVIĆ KAO INSPIRACIJA – Posebnom revijom Click želi da Mileni Dravić oda svojevrsnu modnu počast i ponovo skrenu pažnju na vrednosti koje su je krasile ne samo kao umetnicu već i kao društveni simbol. Svojom karijerom dokazala je da su i internacionalni uspesi mogući iako stvarate na našim prostorima, ostajući istovremeno uzor nenametljive borbe za dostojanstveni položaj žena u našem društvu. Modele za reviju u zadatim tematskim okvirima namenski je izradilo dvadesetak najpoznatijih srpskih dizajnera, kostimografa i stilista. Kreacije inspirisane legendarnom glumicom nosiće manekeni, glumice, VIP ličnosti... Želja organizatora je da se i nove generacije upoznaju sa njenim brojnim vrednostima i da u Mileni pronađu svoj uzor. Pokrovitelj ovog programa je Grand Kafa koja je dugi niz godina imala uspešnu saradnju sa Milenom i Draganom Nikolićem.

  • AUTORSKE KOLEKCIJE DOMAĆIH DIZAJNERA – Vrlo važan segment projekta jeste promocija autorskog dizjana i ženskog preduzetništva. Stoga će kolekcije domaćih dizajnera ponovo biti u fokusu Nedelje mode, te nas između prikaza kolekcija brojnih priznatih autora očekuju revije Budislave Keković – dobitnice nagrade Boris Nikolić i Aleksandre Lalić laureata Elle Style Award za 2018. Posle dužeg vremena na scenu se vraćaju Sesetre Stevačević koje su nedavno imale veoma zapažen nastup na Ljubljana Fashion Week-u i finalu Fashion Scout SEE konkursa. Tradicionalno, videćemo i reviju autora iz Belgrade Design District-a čiji razvoj Nedelja mode snažno podržava od samog početka. Samostalni autori biće podržani i kroz program FASHION GUERRILLA u okviru kog će biti promovisani dizajneri zastupljeni u BFW Choice concept store-u, specifičnom prodajno-izložbenom prostoru koji se nalazi u Rajićeva Shopping Centru.

  • ATRAKTIVNE REVIJE DOMAĆIH BRENDOVA – Domaća modna industrija i dalje dokazuje svoj kvalitet u sve većoj ponudi na našem modnom tržištu. Muške kolekcije Martini Vesto by Boško su dokaz da i muška moda može da bude podjednako kreativna kao i ženska, a saradnja nezavisnih dizajnera i domaćih fabrika  jedan od dobrih pokazatelja u kom pravcu može da se razvija domaća moda. Kvalitet i atraktivnost brendova poput  Bonatti swimwear uvek daju dodatni kvalitet beogradskoj Nedelji mode. Ovoga puta nas očekuju prava modna rešenja za predstojeće leto.

  • INTERNACIONALNA SARADNJA – Promovisanje domaćih autora i van granica naše zemlje jedan je od fokusa BFWa tokom cele godine, a nastavlja se i ove sezone kroz regionalni konkurs Fashion Scout SEE u okviru kog nas očekuju revije pobednice konkursa Gale Borović koja će pobedničku kolekciju predstaviti i tokom jesenjeg London Fashion Week-a.  Predstaviće nam se i Ana Reljin i Nina Bogosavljev sa svojim brendom BULKA, kao i talentovana Teodora Pašalić,  a mušku kolekciju prikazaće gošća iz Ljubljane Petja Zorec.
  • Perwoll Fashion Week će u cilju svoje internacionalne promocije ugostiti i 10tak važnih novinara, buyera, blogera i influensera i na taj način poslati još jednom dobru sliku u svet o Beogradu i Srbiji ali i o našoj modi i kreativnosti.
  • DRUŠTVENO ODGOVORNE TEME - Modna industrija je drugi zagađivač planete, odmah nakon naftne industrije. Upravo iz ovog razloga održivost u poslovanju modnih kompanija tema je koja se sve više nameće, a podizanje svesti o ovim problemima jedan je od glavnih fokusa ne samo modne industrije, već i brojnih građanskih inicijativa i aktivista. Sa tim ciljem Perwoll Fashion Week organizuje prvi Dan održive mode u okviru kog će se mapirati brojne poteškoće domaćeg tržišta, ali i razmišljati o rešenjima i konkretnim predlozima za inovacije u modnom poslovanju.
  • Perwoll Fashion Week podržava i promociju edukativnog projekta Jači od straha koji ima za cilj da pruži informacije o kanceru, ukaže na značaj prevencije i da podršku obolelima i njihovim porodicama.
  • UMETNIČKO IZLOŽBENI PROGRAM - Izložba aksesoara u foajeu Expo centra u prvi plan ističe rad umetnika koji svojim proizvodima upotpunjuju, a često i definišu stil onoga ko ih nosi. Izložba fotografija pobednika konkursa BFW Instashot Nemanje Đorđevića predstavlja nastavak kontinuirane promocije mladih, neafirmisanih autora čiji talenat tako postaje vidljiv široj javnosti. Oba programa u pravom smislu obogaćuju umetnički prikaz Perwoll Fashion Week-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading