Smrtonosno ulepšavanje! Estetski hirurzi se ne usuđuju da rade OVE operacije

Autor:

Lifestyle

24.04.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je plastična hirurgija uznapredovala, estetski hirurzi se ne usuđuju da rade neke operacije na telu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Sužavanje struka

Širina struka je određena širinom rebara, razmakom između njih, karličnom kosti, epigastričnim uglom (rasporedom jetre, želuca i dijafragme ispod rebara) i oblikom tela. Ako žena, na primer, ima pravougaoni oblik tela, može da suzi struk uz pomoć dijeta i vežbi.

One koje baš vole oblik tela kao što je peščani sat, one se često upute na plastičnu operaciju sužavanja struka. Ovu hiruršku intervenciju doktori nikako ne vole, a pre svega jer je rizična. Naime, da bi se dobio željeni struk uklanjaju se rebra, a to nije ni malo jednostavan zahvat, jer može da dođe do bušenja plućnog krila, ali i povređivanja bubrega.

Zatezanje kože

Stanje kože najviše zavisi od genetičke predispozicije. Nivo hidriranosti i kolagena se može nadoknaditi raznim kozmetičkim proizvodima.

Strije su još uvek nerešiv problem, ali žene su ubeđene da će zatezanjem kože one biti manje vidljive.

Ono što ne znaju je da pri zatezanju kože dolazi do cepanja tkiva i da tome treba izuzetno mnogo vremena da sraste kako treba, pa je samim tim jasno da može da dođe do gomile nus-pojava.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pege ne bi trebalo uklanjati

Pege

I ova pojava na koži je genetski predispozicionirana, ali se ispoljavaju onda kada se koža izloži suncu.

Damama plastični hirurzi ne mogu da objasne kako još uvek nije pronađeno rešenje za potpuno neutralisanje ovih flekica na koži lica i tela i da je najviše što mogu njihovo izbeljivanje, koje pri tom nije trajna opcija.

RepublikaFoto: pixabay.com

Oblik glave

Oblik glave je, takođe, nasledan, ali je sve više ljudi zainteresovano da ga promeni. Naime, damama je odjednom primamljivije visoko čelo, a muškarci obraćaju pažnju na potiljak.

Kako se lobanja i njen oblik ne mogu promeniti, ovaj komplikovani zahvat obuhvata ugrađivanje željanog implanta na određeno mesto na glavi. To zahteva mnogo vremena, a oporavak je dug i iscrpljujući. Pored toga, mogu se javiti česte glavobolje kao komplikacije operacija.

Struktura kose

Danas je jako popularno presađivanje kose, pa su žene pomahnitale za progušćivanjem vlasi.

Doktori imaju problem da izvedu ovaj estetski zahvat jer na svakoj glavi ima jedinstven broj flikula iz kojih niče dlaka. Njih nije moguće namnožiti.

Simetrija lica

Otkako je sveta, veka i lepote, žene pate za simetrijom, a naučno je dokazano da ne postoji ni jedno jedino lice na Zemlji koje je apsolutno simetrično i zbog toga i jesmo jedinstveni i posebni.

Od plastičnih hirurga se često očekuje da uz pomoć botoksa, hijalurona i drugih imlanata kreiraju savršen lik, gde će leva i desna njegova strana biti identične. To je potpuno nemoguć posao i hirurzi najčešće neće da se prihvate ovakvog procesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading