Žene su lude za "bebi stopalima": Pitanje je koliko je ta maska uopšte zdrava

Autor: Republika

Lifestyle

15.05.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Piling za stopala "Baby foot" probale su mnoge žene u svetu otkako se pojavio pre dve godine. Kažu kako je u pitanju revolucionaran proizvod. Međutim, postavlja se pitanje - da li je bezbedno?

RepublikaFoto: Photo by Rune Enstad on Unsplash
Foto: Ilustracija

Počinje sezona sandala i otvorenih peta i prstiju. Ukoliko tražite načine da vaša stopala budu savršeno glatka, verovatno ćete naići na "baby foot".

Navodno, proizvod pomaže da se oslobodite zauvek žuljeva i površinskog sloja zadebljane kože.

Neke žene se kunu u zapanjujuće rezultate, ali svakako, pre nego što probate omiljenu masku na nogama, postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da znate:

Kako pišu svetski mediji, "baby foot" je u suštinski hemijski piling za stopala. Prema deklaraciji, proizvod sadrži prirodne ekstrate i kiseline. Navodi se da su aktivni sastojci "mlečna kiselina, salicilna kiselina, alkohol i glicerin, tako da ulaze u gornji sloj vaše kože, odstranjuju mrtve ćelije kože, a posle dva do tri dana kasnije, koža se ljušti.

To izgleda poput zmijine košuljice zbog čega je ovaj proizvod i postavo viralan na društvenim mrežama. Masovno se dele fotografije onih koji su probali proizvod i koji su uslikali velike površine mrtve kože koje vise. Ispod se vidi sveža, mekana koža.

Brend stoji iza tvrdnje da su posle ljuštenja, "vaša stopala opet kao bebina - zdrava, lepa stopala".

Proces je jednostavan: Pričvrstite masku oko stopala na sat vremena, a onda čekate nekoliko dana dok se prvi efekti pilinga ne pokažu.

Da li je maska bezbedna?

Za većinu, da. Proces je bezbolan, i iako su njegovi sastojci efikasni na koži kod mnogih, važno je napomenuti da su to kiseline, i treba da se obratite lekaru pre nego što počnete sa hemijskim pilingom - na nogama ili bilo gde drugde na telu.

Stručnjaci, odnosno doktori upozoravaju da ukoliko imate bradavice, otvorene rane ili osetljivost kože, preskočite tretman.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading