Evo kako da odaberete savršeno ulje za vaše lice

Autor: cosmopolitan.rs

Lifestyle

01.10.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je počelo kada je kokosovo ulje dobilo široku beauty primenu i na taj način otvorilo vrata i drugim uljima u kozmetičku i beauty industriju. Ulja za lice imaju sposobnost vraćanja svežine umornoj koži, kao i anti age svojstva, pa se neko od njih što pre mora naći u vašem ormariću. Postoje različite vrste ulja i bitno je da znate kako neće baš svako savršeno odgovarati vašoj koži lica.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovoga puta pripremili smo za vas kratki vodič kroz svojstva različitih ulja za lice, kako biste što lakše odabrali ono koje vam savršeno odgovara.

1. Ulje jojobe

Ulje jojobe ima podjednako efikasnu ulogu, kada je nega kože i lica u pitanju. Zbog svoje sposobnosti brzog upijanja savršeno je za osobe sa masnim tipom kože. Posebno je korisno jer podstiče proizvodnju kolagena, a pored toga je bogato i antioksidansima i vitaminom E.

RepublikaFoto: Photo by kevin laminto on Unsplash
Foto: Ilustracija

2. Ulje šipka

Jedan od omiljenih beauty proizvoda Kate Middleton, posebno efikasno deluje na oštećenu kožu. Ako ga redovno koristite smanjićete vidljivost ožiljaka od akni, opekotina, pa čak i operacija. Bogato je esencijalnim kiselinama, vitaminima A i C što znači da predstavlja moćno antiage sredstvo.

3. Arganovo ulje

Arganovo ulje sadrži visoku koncentraciju vitamina E, kao i esencijalnih kiselina, pa je sjajan izbor za tretiranje upaljenih i iziritiranih regija na koži. Arganovo ulje dobar je saveznik u borbi protiv psorijaze i ekcema, idealan izbor kada želite umirujuće dejstvo na svojoj koži.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

4. Ulje avokada

Sve za šta su vam lekari ikada preporučili kortikosteroide možete tretirati uljem avokada. Deluje umirujuće na kožu, bogato je vitaminima A i D što znači da obnavlja i regeneriše površinske, ali i dubinske slojeve kože. Ovo ulje bogato hidrira i zadržava vlažnost kože i štiti je od spoljašnjih, štetnih uticaja.

5. Ulje acai bobica

Ovo ulje bogat je izvor omega 3, 6 i 9 masnih kiselina, koje su od presudnog značaja za zdravlje naše kože. Bogato je vitaminima B1 i B2, kao i E vitaminom i poboljšava elastičnost naše kože.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading