Ako ste sujeverni obavezno se oblačite na ovaj način, a strogo izbegavajte ove stvari

Autor:

Lifestyle

06.10.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi veruju da čarape koje ste obukli naopako mogu da vas usreće, dok nije dobar znak ako vam partner pokloni cipele

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Čini se da je sujeverje oduvek bilo deo naših života, a ova pojava ne zaobilazi čak ni modu.

Naime, nemali je broj modnih situacija koji je vezan za neko praznoverje, a Srpski telegraf otkriva neke od njih.

NAOPAKO

Ako slučajno obučete komad odeće naopako, taj dan bi trebalo da vas prati sreća. Zato, kada vam neko ukaže na to da ste naopako obukli majicu, samo se nasmejte i ništa ne preduzimajte ako želite da vas ceo dan prati sreća. Takođe, isto važi za gaće i čarape koje vas, kada ih obučete naopačke, čuvaju od uroka. Nenamerno oblačenje čarapa naopako smatra se dobrom srećom, a morate ih tako nositi ceo dan da bi se sreća ostvarila.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

DUGMIĆI

Neparan broj dugmadi na odeći trebalo bi da vam donese posebnu sreću. Zanimljivo je da poklanjanje i primanje dugmića simbolizuje dugotrajno prijateljstvo, a još jedno sujeverje vezano za dugmad je to da, ako pronađete dugme, treba da ga uzmete i čuvate u džepu jer je on onda znak vaše dobre sreće.

Osim dugmića, dobru sreću bi trebalo da vam donese i omiljena srećna kovanica u džepu.

TAČKICE

Ovo je jedno od najstarijih praznoverja vezanih za garderobu, a poznato je u različitim delovima sveta. Naime, smatra se da nošenje odeće s tačkicama privlači bogatstvo. Tako mali okrugli oblici zapravo predstavljaju mnoštvo kovanica koje će se uskoro naći na vašem bankovnom računu.

PLAVO

Neki smatraju da je plava srećna boja koja privlači uspeh. Nebo je plave boje, pa nošenje odeće u toj boji simbolizuje pogled ka gore, odnosno pogled prema bezbrojnim mogućnostima. Takođe, poznato je i da mlada na dan venčanja nosi nešto plavo za sreću.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

CIPELE

Kada se pertle na vašoj obući uporno odvezuju, iako ste ih već nekoliko puta dobro zavezali, znači da bi trebalo da dobijete dobre vesti putem pošte. Stavljanje cipela na sto ili na krevet znači lošu sreću i možete da očekujete da ćete se uskoro posvađati s nekim. Ipak, ovo nije toliko povezano s sujeverjem, već s higijenom.

Još jedno verovanje je da, ako vam partner pokloni obuću, vaša zajednička budućnost postaje upitna. Naime, to zapravo znači da vaš partner želi da odšetate iz veze. Takođe, jednom u životu bi trebalo da donirate par cipela osobi kojoj je to potrebno. Prema jednoj staroj izreci, ako to ne učinite, u idućem životu hodaćete bosi. Bez obzira na izreku i sujeverje, šta god da više ne nosite, dajte u dobrotvorne svrhe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading