OBRIŠITE ZNAKOVE STAROSTI S LICA: Uklonite podočnjake prirodnim putem

Autor:

Lifestyle

20.09.2017

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da biste uklonile tragove umora i godina sa vašeg lica, potrebno je da promenite životne navike, a i neki prirodni lekovi i domaće metode biće vam od koristi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Koža ispod očiju ne mora da bude crna

Kesice ispod očiju mogu biti naduvene, u boji koži ili tamne, crvene i iritirane ili jednostavno viseće. Nijedne nisu poželjne na licu. Starenje kože i gubitak njene elastičnosti su glavni uzroci pojave kesica ispod očiju.

Da biste uklonile tragove umora i godina sa vašeg lica, potrebno je da promenite životne navike, a i neki prirodni lekovi i domaće metode biće vam od koristi. Ako baš ništa ne pomaže, kao krajnji izlaz, tu su i hirurške intervencije.

Da bi sve ovo imalo efekta, najbolje je da počnete da vodite računa o svojoj koži, a evo preventivnih metoda.

PIJTE DOVOLJNO VODE Voda pomaže da iz organizma izbacite toksine i ujedno umanjuje količinu soli koja je nakupljena ispod očiju. Voda nije bitna samo zbog toga, već i da bi vaša koža ostala hidrirana, mekana i elastična i time čvršća, pa lakše odoleva promenama, bilo da su one bore ili kesice ispod očiju.

POZA ZA SPAVANJE Spavajte na leđima, glave blago izdignute. Na taj način sprečavate da se tečnost nakuplja u podočnjacima. Stavite jastuke sa strane koji će vam biti prepreka da se okrenete. Nasuprot tome, spavanje na stomaku ili sa strane uzrokuje nakupljanje tečnosti ispod očiju tokom noći, što izaziva podočnjake i otečenost.

SAN 7-8 SATI DNEVNO Nedovoljno sna utiče na izgled vaših očiju i podočnjaka. Dnevno je neophodno 7-8 sati sna da biste regenerisali telo i duh. Stres takođe, kao što znate, momentalno izaziva kesice ispod očiju, zato pokušajte da se okružite pozitivnim ljudima i izbegavate stresne situacije.

ALERGOTEST Jedan od čestih uzroka jesu alergije, koje mogu stvarati svojevrsne upale i kese ispod očiju.

PRAVILNO ČISTITE LICE Vodite računa o tome da ste, prilikom skidanja šminke, uklonili i svu maskaru i senke oko očiju. Za zdrav izgled lica važno je da pravilno čistite lice. Čuvajte kožu od izlaganja UV zracima i redovno je hidrirajte.

SMANJITE ALKOHOL Alkohol utiče na zadržavanje vode u organizmu. Osim toga, ako preterate, može se desiti da ne spavate dobro jer vas muči mamurluk. Budite umereni.

VEŽBAJTE Vežbe poboljšavaju cirkulaciju. To podrazumeva kretanje krvi kroz krvne sudove, ali i tečnosti koja se zadržava u telu. Može pomoći da vaši podočnjaci budu manje tamni, manje naduveni.

 

PRAVILNA ISHRANA Obavezno smanjite količinu soli, a posebno pred večeru. Ukoliko večerate jaku, začinjenu slanu hranu, sva je prilika da se ujutru probudite naduvenih očiju. U ishranu unesite što više vitamina jer imaju svoju ulogu u zdravlju kože.

  • Vitamin A je važan za vid
  • Vitamin B2 sprečava svrab i crvenilo kože
  • Vitamin B6 balansira odnos natrijuma i kalijuma, što utiče na zadržavanje vode i otečenost podočnjaka
  • Vitamin C utiče na održavanje kolagena, što je važno za elastičnost kože
  • Vitamini D i E poboljšavaju kvalitet kože

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading