Već sada krenite da se spremate za leto: Ovo je detaljan plan kako da se oslobodite celulita

Autor:

Lifestyle

07.11.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći neprijatelj ženske lepote jeste celulit. One žene koje imaju ovaj problem znaju koliko on može da bude iritantan i kako negativno utiče na samopoutdanje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iako je leto kalendarski još uvek daleko, sada je pravo vreme da krenete sa borbom protiv celulita i sledeće godine zablistate na plaži.

Zato vam predstavljamo najefikasnije načine za uklanjanje celulita.

Hidratacija

Svi znamo koliko je hidratacija bitna. Voda predstavlja 70% našeg organizma, pa je stoga veoma bitno unositi je u dovoljnim količinama, tj. u skladu sa vašom kilažom. Idealnu količinu vode koju je potrebno uneti u organizam izračunaćete na sledeći način: na 25kg telesne težine poželjno je uneti 1l vode. Preporučujemo unos čiste, negazirane vode,  u koju možete iscediti malo limuna, takođe je poželjno unositi čajeve i limunade. Treba izbegavati sve vrste sokova, pogotovo gazirane. Gazirani sokovi su najveći neprijatelj zdravlju i mršavljenju. Ukoliko nemate običaj da pijete vodu u toku dana postoji veliki broj aplikacija koje će vas određen broj puta podsetiti da popijete po čašu vode.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ishrana

Svima nam je poznato da je celulit mast koja se u najvećem slučaju stvara usled nepravilne ishrane. Zbog toga je morate redukovati, to će predstavljati korak napred ka potpunom uklanjanju celulita.

Nutricionisti savetuju redovne obroke: 3 glavna obroka uz dve užine. Raspored obroka je takođe veoma bitan, nikako nemojte preskakati obroke jer ćete na taj način gubiti energiju i stvoriti kontra efekat, jer naše telo u nedostatku hrane masti ne sagoreva već ih zadržava kao zalog. Što se tiče sastojaka koje ćete koristiti u ishrani, oni moraju biti sačinjeni od 6 osnovnih grupa namirnica:

1. žitarice,
2. mlečni proizvodi,
3. meso, riba,jaja
4. ulja (maslinovo)
5. voće I povrće
6. šećeri (žuti šećer,med)

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za nezdrave namirnice pronađite zamenu, pa tako belo brašno zamenite integralnim, beli hleb crnim, crveno meso zamenite belim , ćuretinom ili pečurkama. Poželjno je da u svoju ishranu uvrstite žitarice, sirovo ili bareno povrće, voće koje može biti bilo koje sezonsko. Izbegavajte prženje i pohovanje, obroke spremajte u rerni bez masti.
Raspored obroka:

Doručak:  odredjujete na osnovu vašeg vremena buđenja, najbolje bi bilo da doručkujete u prvih sat vremena od buđenja.
Ručak:  obroci treba da budu u razmaku od 4 sata, tako da ćete vreme za ručak prilagoditi na osnovu doručka, ali i prema vašim obavezama u toku dana.
Večera: po pravilu treba da bude 3 sata pre spavanja, ali to naravno ne podrazumeva da ćete jesti u 11h jer ćete zaspati u 2h. Idealno bi bilo da vam večera bude izmedju 6h i 8h sati.

Aktivnosti

Aktivnost će vam dosta pomoći pri otklanjanju celulita ali će mnogo doprineti i  vašem zdravlju. Treninzi ne moraju biti svakodnevni i iscrpni, počnite sa šetnjom od pola sata. Možete šetati do posla, prodavnice. Vremenom kako se vaša kondicija bude poboljšavala vi ćete pojačavati aktivnost. Ukoliko želite da počnete sa vežbanjem dajemo vam predlog 4 vežbe koje možete raditi svakoga dana kako biste eliminisale celulit.

Foto: Promo
Foto: Ilustracija

Tretmani

Trenutno najpopularniji tretman kod nas je maderoterapija iliti masaže drvenim oklagijama, Ova tehnika uklanjanja masnih naslaga dolazi iz Kolumbije. Ona je idealno rešenje ukoliko imate jako vidljiv celulit na određenim područjima jer dubinski prodire i otklanja ga. Naravno nije vam dovoljan jedan tretman, već se preporučuje oko 5 uzastopnih. Takođe je bitno napomenuti da posle ovog tretmana ostaju modrice na tretiranom delu kojima je potrebno nekoliko dana da se smire , pa je idealno da to radite zimi i ne čekate leto.

Kriolipoliza smanjuje čak 20 posto celulita

Tretman ventuzama predstavlja tretiranje celulita vakumom. Potiče iz Kine i nekada se radio uz pomoć staklenih čaša ili tegli koje bi se prislonile uz telo i stvarao vakum. Isti princip ovaj tretman ima i danas, samo što se sada za stvaranje vakuma koriste aparati. Pvo se na željeni predeo stavi ulje, a nakon toga se deo tretira aparatom.

Kriolipoliza protiv celulita  je tretman koji obećava čak smanjenje 20% telesne masti nakon završetka svakog tretmana. Idealno trajanje tretmana je 3 meseca. „Kriolipoliza je tehnika mršavljenja koja se temelji na kontrolisanom hladnom tretmanu koji tretira masti i celulit, tako da oblikuje konture tela. „

Kućna nega

Ukoliko niste u mogućnosti ili nemate vremena da odete na tretman uklanjanja celulita, kao zamenu dajemo vam nekoliko predloga masaža i pilinga koje možete praktikovati kući.

Ulje bršljana možete pronaći u svim apotekama. Ovo ulje koristi se i u salonima na tretmanima za uklanjanje celulita, ali veoma je dobro i u otklanjanju strija. Potrebno je da ga svakodnevno nanosite ukoliko ste u mogućnosti i dva puta u toku dana. Nanosi se na predeo zahvaćen celulitom laganom masažom, otprilike 10 min.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kokosovo ulje takođe se pokazalo kao dobro pri uklanjanju celulita. Nanosi se kao i ulje bršljana, laganom masažom.

Uvek imajte na umu to da nijedan rezultat se ne može postići preko noći, stoga budite istrajne u borbi sa celulitom, to je jedini način da ga se rešite. Ukoliko  budete primenjivali savete koji su ovde navedeni, sigruno ćete se osloboditi ove negativne pojave na vašem telu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading