Evo kako ishranom da se oslobodite celulita: OVO obavezno morate da radite SVAKOGA DANA

Autor:

Lifestyle

30.11.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije studije procenjuju da čak 90 odsto žena ima celulit. Gotovo da nijedna žena na ovom svetu nije izložena riziku da dobije celulit. Genetika i način ishrane dva su ključna faktora koja dovode do toga da se na koži pojavi toliko neželjena pojava.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Savremeni, ubrzabni način života, koji neminovno vodi ka unosu velike količine soli i ugljenih hidrata, kroz brzu hranu, ženama stvara ogromne probleme u borbi sa ovim zdrastvenim i estetskim problemom.

Ključ za otklanjanje celulita leži u ishrani. Nikakva kozmetička sredstva, kreme i tablete neće ukloniti sloj masti koji se nalazi duboko u vašoj koži. Samo pažljiva i izbalansirana ishrana može da donese trajne rezultate.

Anti-celulit ishrana

Ako vam bolesti srca i insulinska rezistencija nisu dovoljno dobar razlog da redukujete unos soli i šećera, možda će vas celulit ubediti. Možete primenjivati ishranu sa manjim unosom masti ali ukoliko idalje jedete previše šećera podsticaćete rast ćelija masti. Višak šećera biva zarobljen u ćelijama masnoće i na taj način prouzrokuje da one otiču u celulit. Isto tako previše soli podstiče zadržavanje tečnosti koja pronalazi svoje mesto na vašem "švajcarskom siru". Kako biste minimizirali pojavu celulita minimizirajte konzumaciju šećera na šest kašićica na dan i nemojte jesti hranu sa više od 200mg natrijuma.

Zdravi izvori mikronutritijenata

- Proteini: Jaje (belance); Nemasno belo meso (ćuretina, piletina); Crveno meso (juneći i svinjski but): Juneća i pileća džigerica (odličan izvor cinka, ali imajte na umu da iznutrice sadrže i visok nivo holesterola te ih koristite povremeno)

- Ugljeni hidrati: Pšenica (kuvana, ne hleb), ječmene i ovsene pahuljice.

- Masti: Orah, badem, lešnik, avokado, kokosovo i maslinovo ulje

Takodje možete iskoreniti celulit semenkama lana. Ove semenke održavaju nivo estrogena i podstiču stvaranje kalogena. Dodajte 2 kašike lana vašem musliju ili ovsenoj kaši svakog dana.

Otarasite se celulita vodom. Osam do deset čaša vode na dan će izbaciti toksine iz vaših ćelija masti, održaće vašu kožu hidriranom i zategnutom tako da će celulit postati manje primetan. Zapamtite, voda je obavezna i ne postoji izgovor da je ne pijete svakoga dana.

Koristite alge kao suplement. One sadrže ćelije hlorofila koje pokreću motore za sagorevanje masti.
Istraživanja su pokazala da suplementacijom algi možete podstaći proces mršavljenja i regulisati telesnu težinu za 5-10% i direktno uticati time na pojavu celulita. Dodajte sušene alge supi, ili začinite njima salate. 

Primenjujući ovako izbalansiranu ishranu i unoseći makronutritijente preko zdravih izvora, vrlo brzo će se pojaviti rezultati u vidu manje celulita, boljeg tena i poboljšanja zdravlja celokupnog organizma. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading