Ključni savet za žene tokom praznika: Nemojte zbog OVIH grešaka da izgledate kao krpa!

Autor: Republika

Lifestyle

18.12.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prekomerni alkohol, nedostatak sna i loša ishrana mogu da ostave kožu natečenom i dehidriranoma. Evo par trikova kako da ublažite "štetu".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stavite podlogu

Koža koja je već u dobroj formi bolje je opremljena da podnese nalet "parti" sezone. Dermatolozi obično preporučuju držanje redovne rutine nege kože tamo gde je to moguće, ali takođe biste mogli razmotriti dodavanje antioksidantnog seruma za dodatnu podršku.

Razmislite o piću koje planirate da popijete

Alkohol je diuretik, tako da ćete i vi i vaša koža brzo postati dehidrirani ako pijete alkohol. Razmislite o alkoholnim pićima da zamenite sa čašama vode da se koža ne bi ispaštala. Ultra-slatki kokteli i gazirana vina takođe nisu prijatelji vaše kože – studije su povezale šećer sa povećanjem bora i raspadom kolagena (proteina koji utiče na elastičnost kože).

Razmislite o hrani

Brza hrana kasno uveče je primamljiva, ali imajte na umu da će vas slana hrana učiniti više dehidriranom. Preporučuje se pravi obrok pre nego što izađete, a u tom obroku bi trebalo da bude i povrća sa visokim sadržajem vode, kao što su krastavac i brokoli – koji mogu da pomognu kod hidratacije, piše Gardijan.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uklonite šminku

Ma koliko teško pada u sitne sate, skidanje šminke pomaže da se izbegnu začepljene pore i mrlje.

Priuštite sebi masažu lica

Zahvaljujući dehidracijskim efektima alkohola i slane hrane, možda ćete imati ljutito lice ujutro. Pogledajte za sada poznato "suši lice" Džulijen Mur – glumica izbegava sojin sos zbog straha da će joj lice podići.

Rešite se tamnih krugova

Tamni, nabujali krugovi ispod očiju jedan su od znakova takozvane kože mamurluka. Preporučuje se da potražite kremu za oči koja sadrži kofein, za koji se veruje da smanjuje oticanje (hlađene čajne vrećice za oči mogu imati sličan efekat), kao i proizvode sa hijaluronskom kiselinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading