PODMLAĐENE U NOVU GODINU: Zlatna maska najbolja priprema za doček

Autor:

Lifestyle

24.12.2019

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doček nove godine je svakako događaj za koji svaka žena želi da izgleda lepo, a posebno ukoliko planira da poslednje sate ove godine provede na nekoj fensi proslavi. Na osnovu lokacije, odnosno mesta na kojem ćete slaviti, zavisi i odabir garderobe, a samim tim i frizure i šminke, koja će vas učiniti spremnim za doček. Glamurazniji lokal zahteva svečaniju odeću i frizura, a boja šminke se obično usklađuje sa stajlingom. Ipak, savršen mejkap je najlakše dobiti ukoliko na vreme počnete sa pripremama kože lica.

RepublikaFoto: facebook.com/Marina Sergiou beauty salon
Zlatna maska se drži 20 minuta

- Uoči novogodišnje noći preporučujem tretman čišćenja lica kiseonikom u kombinaciji sa mezoterapijom i gold maskom. Kao završnicu koristim led laser. Za telo savetujem kombinovane masaže, relaks i terapeutske, a da bi rezultat bio efikasan, preporučujem od pet do 10 tretmana - otkriva Mima Ananijev, kozmetikolog i fizioterapeut, za Srpski telegraf. Ona objašnjava kako izgleda i od čega se sastoji tretman zlatnim maskama.

NESTAJU BORE

- Gold mezo je novitet. Mnogi su radili čišćenje lica i nanosili zlatnu masku, a mi smo dodali i japansku masažu posle maske. Nanosimo mezokoktele na lice, pa zlatnu masku, koju držimo 20 minuta. Posle toga prelazimo laserom, koji daje fantastične rezultate. Za jedan takav tretman lice dobija zdravu boju i 30 odsto bora nestaje - objašnjava Ananijevljeva i dodaje da je potrebno uraditi tri tretmana da se dobije pun efekat.

RepublikaFoto: e-stock/M. ZUNJIC
Mima Ananijev

Kozmetikolog naglašava da se o telu treba brinuti tokom cele godine i da na masažu treba krenuti već u zimskom periodu da bi anticelulit tretman dao pozitivne rezultate.

Osim pripreme za najluđu noć, Mima otkriva i kako da zaštite lice u zimskom periodu.

- Najbolja zaštita je kremama. Važno je i da koristite odgovarajuće proizvode za negu kože. Tokom zime krema za lice bi trebalo da bude nešto teža od letnje s obzirom na to da je izuzetno važno zadržati vlažnost u koži. Odaberite kreme sa emolijensima, koji neće zapušiti pore, kao što su bademovo ili nevenovo ulje, ili pantenol koji sprečava dehidrataciju - savetuje Ananijevljeva.

FRIZURA I ŠMINKA

Kada je koža lica negovana i čista, šminkanje je mnogo lakše, a rezultati zadivljujući jer vam nije potrebno toliko pudera da biste imali savršen ten. Boju senki i ruža birate prema nijansama odeće, mada je za Novu godinu dopušteno i malo više sjaja i šljokica nego inače.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ako je akcenat na očima, usne ostaju neutralne

- Srebrna, zlatna, metalik, šljokice i drugi svetlucavi dodaci su potpuno prihvatljivi, ali bi se ipak trebalo držati pravila da se akcenat stavlja ili na oči ili na usta. Dakle, ako smo stavili drečavu zlatnu senku ili efektan smoki ajz, onda bi usne trebalo obojiti u neutralnu boju ili ukrasiti samo sjajem. I obrnuto, ako želimo da istaknemo usta vatrenocrvenom ili sličnom jarkom bojom, onda su na očima dovoljne samo nude senka i dobre trepavice - savetuje Svetlana Huremović, šminkerka i kozmetičarka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Jedna pletenica može da bude bolja od najskuplje punđe

Izbor frizure najpre zavisi od dužine kose, ali je najčešće i jednostavna, ali neobična pletenica ili riblja kost uz efektnu šnalu ili sličan ukras mogu da nadmaše i najkomplikovanije punđe, na koju profesionalni frizeri izgube i po nekoliko sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading