Evo zašto OBAVEZNO treba da jedete dva doručka - doktori preporučuju!

Autor:

Lifestyle

30.01.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka Natali Rizo otkriva da bi trebalo da konzumiramo dva jutarnja obroka u zavisnosti od rasporeda jer ono što jedemo rano ujutru znatno utiče na narednih nekoliko sati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ali, neki ljudi zbog brzog tempa života, ne stižu da dan započnu zdravim i hranljivim doručkom.

Ukoliko ujutru žurite i nemate vremena da pojedete nešto što će vas zasititi, taj drugi doručak bi mogao da vam pomogne da dobijete potrebne vitamine i minerale kako ne bi ostali bez energije.

- Ponekad možda nemamo vremena za pravi doručak koji sadrži proteine, ugljeno hidrate i masti. Kad se to dogodi, možda opet budemo gladni sat ili nešto kasnije, a drugi doručak može pomoći do ručka - kaže dr Natali Rizo, te dodaje:

- Obično jedem dva doručka kad trčim ujutro jer mi je prvi mali doručak bogat ugljenim hidratima (obično tost), a nakon trčanja uzmem malo belančevina i masti, poput smutija s voćem i jogurtom ili jaja, te voće i tost.

Ona kaže da ovaj sistem najbolje deluje za ljude koji rano idu na posao ili ljubitelje jutarnjih vežbi, zaključuje doktorka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading