Zaustavite starenje: Pet tajnih pravila za dugotrajnu mladost

Autor: b92, Republika

Lifestyle

08.02.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudsko telo se sastoji od 60 odsto vode, a svakodnevni zadaci i rutine nam troše dragocenu energiju. Pijte najmanje osam čaša vode svaki dan.

RepublikaFoto: Photo by Melan Cholia on Unsplash
Foto: Ilustracija

Osim što će tako telo biti hidrirano, izgledaćete svežije i osećaćete se zdravije, jer voda pomaže vašem probavnom sistemu da bolje funkcioniše.

Počastite lice voćem - Napravite masku za lice s voćem po izboru. Možete na lice da stavite masku od papaje. Plod papaje sadrži enzim papain koji smanjuje taloženje melanina. Možete da probate i sa jagodama isečenim na kolutove. Jagode sadrže beta-karoten i vitamin A koji pomaže u obnovi kolagena. Prirodna aloja vera takođe je odlična za borbu protiv starenja kože.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Smanjite stres - Svaka osoba ima stresove u svom životu, ali ako to naučite da kontrolišete, u životu će vam ti biti mnogo bolje. Istraživanja su pokazala da mentalni stres ubrzava proces starenja. Kad ste pod stresom, poremeti se prirodna ravnoteža i izlučivanje hormona, zbog čega je otežan oporavak ćelija i generisanje kolagena. Postoji mnogo načina da se smanji psihički stres. Svoju pažnju možete da preusmerite na razne druge stvari kao što je, recimo, vežbanje. Joga, duboko disanje i meditacija mogu da smanje stres, poboljšaju protok kiseonika i protok krvi, pa tako poboljšaju nivo energije.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Foto: Ilustracija

Redovno vežbajte - Vežbanje je sastavni deo režima za negu kože. Vežbe će pomoći u održavanju tonusa mišića i fleksibilnosti, a poboljšaće i celokupno zdravlje i kondiciju. Fizička aktivnost štiti od srčanih problema i čini da se osećate i izgledate mlađe. Vežbanje povećava protok krvi u telu. Jedan od najboljih načina je hodanje. Odlazak u šetnju je odlična kardiovaskularna vežba koja produžava život, prenosi Miss7zdrava.24sata.hr.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zdrava ishrana - Trebalo bi da se što zdravije hranite, a to podrazumeva dovoljno povrća i voća. Izbegavajte crveno meso, alkohol i cigarete. Voće i povrće odlični su antioksidansi. Što zdravije jedete, to ćete se bolje osećati i izgledati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading