RECEPT: Maska od kvasca za jačanje tanke kose

Autor:

Lifestyle

07.10.2017

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon ovih tretmana kosa je zdravija, gušća, obnovljena i sjajna.

RepublikaFoto: Wikipedia
Pivski kvasac umesto skupih maski za kosu

U šolji toplog mleka rastvoriti čajnu kašičicu meda ili šećera, dodati 20 grama svežeg kvasca. Ostavite na toplom mestu da fermentira (naraste) 15-20 minuta. Smesu naneti na čistu, vlažnu kosu, od korena prema vrhovima. Može se nanositi i na neopranu kosu. Umotati najlonskom kesicom i toplim peškirom.

Ovakve maske zahtevaju utopljavanje (kapa ili peškir) da bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. Njihovim povećanjem, raste i koncentracija proteina, vitamina i minerala koji prodiru u folikulu dlake. Ako maska curi, sledeći put stavite manje mleka.

Ostavite na glavi najmanje sat vremena, ponekad dva-tri sata, što duže - to bolje.

Masku sperite šamponom sa suve neoprane kose. Ukoliko je stavljate na čistu, vlažnu kosu, operite je samo vodom i stavite malo balzama. 

NAPOMENA: Miris koji ćete osetiti za vreme delovanja maske nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
edinka Jezdimir

26.12.2017 15:33

Dragi moji, naj Srbi, divna vam je REPUBLIKA. Ovde se nadje za svakog po nesto. Vidim da ne izrazavate (ne pisete) nista o mrznji koja izjeda onu drugu stranu... Volimo se, gradi(m0) te bratsku ljubav jednih prema drugima. ''Ni ljubav, ni bratstvo se ne mogu naci tamo gde ih nema,niti se mogu sakriti tamo gde ihima''(I.A.) Vili vas jedna stastvena citateljka. S postovanjem od mene.