Bore na rukama je teško ukloniti: Ove namirnice su veoma efikasne u nezi kože!

Autor: Republika

Lifestyle

24.03.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izloženost štetnim sunčevim UV zracima ubrzava nastanak bora na rukama. Isto je i sa redovnim kontaktom s vodom, sapunom i sredstvima za čišćenje. Pomažu med, maslinovo ulje...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mnogo žena opsednuto je s borama na licu. Međutim, važno je obratiti pažnju i na bore koje nastaju na drugim delovima tela kako biste izgledali mladi i lepi. Vaše ruke sklone su stvaranju bora zbog činjenice da se koža preko njih stalno presavija.

Srećom, vrlo lako se možemo rešiti tih bora. Jedno od najboljih rešenja koje možete isprobati je redovno nanošenje hidratantnog losiona za ruke. Osim toga, donosimo vam prirodna rešenja protiv bora na rukama.

Masirajte ruke maslinovim uljem

Najbolje rešenje iz kuhinje za bore na rukama i hidrataciju kože je maslinovo ulje. Redovno nanosite maslinovo ulje na ruke, obraćajući posebnu pažnju na naborane delove. Takođe, sjajna ideja je umasirati maslinovo ulje na ruke pre spavanja i nakon toga navući rukavice od lateksa da koža to sve još bolje upije. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kokosovo ulje

Iako je popularnije u nezi kose, kokosovo ulje hidrira i kožu. Masirajte ruke s kokosovim uljem dok koža ne upije, ali ne zaboravite nakon toga stavite rukavice. 

Pire od banane

Banane su poznate po tome da normalizuju otkucaje srca i krvni pritisak, ali jeste li znali da su one super borci protiv bora na rukama? Sve što treba da učinite jeste da uzmete maleni komad zrele banane i izmeljate viljuškom. Nakon toga, izmasirajte ruke. Ostavite da odstoji nekoliko minuta ili dok se potpuno ne osuši. Nakon toga temeljno isperite vodom. Pokušajte to 2 do 3 puta nedeljno.

Med

Med, po mogućnosti domaći, odličan je protiv bora. Sve što treba da učinite jeste da umasirate malu količinu sirupa slatkog ukusa na vaše ruke i ostavite da deluje pola sata. Nakon toga ruke operite hladnom vodom i osušite. Preporučuje se da to radite na svake dve nedelje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sveži gel od aloje vere

Ako u svom vrtu imate aloju veru, budite srećni jer je to prirodni lek za ulepšavanje. Svakog drugog dana otkinite po jedan list i nanesite gel iz njega na ruke. Nakon pola sata, gel temeljno isperite hladnom vodom. Ako nemate u vrtu aloja veru uzmite 100% čisti sok od aloje vere.

Isperite sokom od šećera i limuna

Dva puta nedeljno takođe je sjajna ideja ukloniti mrtve ćelije pilingom od malo limunovog soka i šećera. Lagano masirajte dobijenu smesu u ruke otprilike 10 minuta. Isperite hladnom vodom, osušite i nanesite hidratantnu kremu za ruke po želji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading