Od kada znamo za sebe kupamo se, ali OVO ceo život radimo pogrešno!

Autor: opusteno.rs, republika.rs

Lifestyle

08.04.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nanosite šampon na mokru kosu? Stručnjaci poručuju da ste ceo život radili pogrešno.

RepublikaFoto: Photo by Erick Larregui on Unsplash
Foto: Ilustracija

Među korisnicima jedne društvene mreže ovih se dana povela rasprava o pravilnom načinu pranja kose u kojoj su se mogli pročitati zanimljivi saveti. Neki od trikova uključuju pravilnu toplotu vode kao i ispravno nanošenje šampona.

John Halal, osnivač stranice Chemistry Simplified koja sa naučne strane razotkriva mitove o lepoti, otkrio je da se kosa treba prati mlakom, a ne vrućom vodom. Na masnu kosu, naglasio je, najpre treba staviti šampon, a tek potom vodu.

Mlaka voda

O pranju kose mnogi uopšte ne razmišljaju već samo stave šampon, isperu i ponove. Međutim, nisu svi tipovi kose isti pa isti postupak neće svima dati dobre rezultate, kazao je.

Suva kosa koja je oprana dan ranije je i dalje čista pa je valja tretirati drugačije nego masnu kosu koja se nije oprala dva ili više dana. Kosu valja prati mlakom, nikako vrućom vodom. Ako je isperete mlakom vodom, manje će se mrsiti i biće sjajnija.

Pena od šampona napraviće se tek kada je kosa potpuno čista i nije više masna. Tada je pravi trenutak za ispiranje. Također, upotreba prevelike količine šampona štetna je za zdravlje kose.

Oni koji imaju masnu kosu, trebali bi šampon nanositi na suvu kosu, sa malo vode kako bi se šampon mogao pravilno aplicirati. Tako se najlakše uklanja masnoća iz kose. Potom detaljno isperite, a potom dodajete novi sloj šampona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading