Svi pravimo ovu kardinalnu grešku tokom tuširanja zbog čega nam je koža suva

Autor: Prva, Republika

Lifestyle

23.04.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditi pravilnu brigu o svojoj koži veoma je važno. Redovno čišćenje i hidriranje samo je jedan od načina kako bi trebalo da je negujete. Ali ako imate drugih problema s kožom, dnevni rituali koje praktikujete možda uništavaju vašu kožu a da toga niste ni svesni.

RepublikaFoto: instagram.com/charlyjordan
Foto: Ilustracija

Tuširanje ima veliki uticaj na vašu kožu, počevši od vremena koje provodite pod tušem pa do načina na koji perete svoje telo. Zato je važno da pronađete pravu rutinu koja odgovara vašoj koži.

Jeste li znali da je ono što radite svojoj koži nakon tuširanja jednako važno, možda čak i važnije nego samo tuširanje? Jedna greška koju većina žena pravi nakon tuširanja, a uništava kožu, jeste predugo čekanje da biste naneli hidratantnu kremu ili je uopšte ne nanose. Naime, nakon tuširanja pore se šire zbog pare i vrućine u kupatilu.

Ključno je tu vodu zadržati u telu nanošenjem hidratantne kreme u okviru tri minuta, rekla je dermatolog Sintija Bejli.

Čekati duže od tri minuta da biste naneli hidratantnu kremu nakon tuširanja uzrokovaće gubitak vlage u vašoj koži. Zato, uvek držite flašicu hidratantne kreme u vašem kupatilu i nanesite je minut nakon što se istuširate da biste imali zdravu i hidriranu kožu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading