Podarite koži novu mladost: Napravite same blagotvornu masku od mandarine i gledajte neverovatne rezultate!

Autor: Republika

Lifestyle

13.06.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mandarine svi volimo da jedemo, ali mali je poznato da njen vitaminski sastav utiče jako blagotvorno na našu kožu.

RepublikaFoto: Photo by Melan Cholia on Unsplash
Foto: Ilustracija

Zbog visokog procenta vitamina C i B, kao i kalijuma, magnezijuma i folne kiseline, mandarine su idealna hrana, ne samo za naše telo, već i za našu kožu.

Masku za lice od mandarine možete veoma lako i jednostavno napraviti kod kuće, a ona će učiniti da vaša koža vrati sjaj i elastičnost, bude nahranjena i hidrirana, a smiriće i upalne procese, kakvi su akne, rozacea i crvenilo kože.

Masku od mandarine možete napraviti tako što ćete u svež sok od dve mandarine umočiti čistu gazu i staviti je na svoje lice i vrat. Masku držite na licu oko 20 minuta, a nakon toga se umijte mlakom vodom i lice namažite hidratantnom kremom. Ova maska će učini da koža deluje svežije i zdravije, a ujedno će biti nahranjena i obnovljena.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako imate suvu kožu, možete je negovati maskom od svežeg soka od mandarine i kašike pavlake. Mešavinu namažite na čisto lice i držite oko 20 minuta, a nakon toga isperite mlakom vodom. Ova maska preporučuje se jednom nedeljno.

Za kožu koja je sklona aknama, odlična je maska od mešavine svežeg kvasca i nekoliko kapi svežeg soka od mandarine. Masku nanesite na očišćeno i umiveno lice i ostavite je dok se ne osuši i ne stegne. Umite se potom mlakom vodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading