NEISKUSTVO: 5 grešaka koje skoro svi prave kod frizera

Autor: zadovoljna.hr

Lifestyle

13.11.2017

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako biste izašli sa savršenom frizurom i osmehom na licu, izbegavajte sledeće kobne greške!

RepublikaFoto: pixabay.com
Pazite kakve instrukcije dajete svom frizeru

Odlazak kod frizera može biti sjajno, ali i izuzetno loše iskustvo, a sve zavisi od finalnog rezultata. Obratite pažnju na greške koje svi pravimo kada posetimo frizera.

Zaboravimo da spomenemo prošle tretmane

Najčešće smo verni istom frizerskom salonu pa su naši frizeri upućeni u sve što se događalo s našom kosom. Međutim, ako ipak promenite, obavezno frizera koji je zadužen za vašu frizuru informišite o svojoj kosi. To se pre svega odnosi na situacije u kojima ćete kosu farbati, pa prethodni tretmani mogu imati uticaja na finalni rezultat. 

Nemate primer frizure i/ili boje kose kakvu želimo

Teško ćete rečima opisati specifičnu frizuru ili boju koju ste poželeli tako da obavezno ponesite fotografiju kako biste frizerima jasnije dočarali što očekujete. Naravno, nemojte zaboraviti da iz salona možda nećete izaći s frizurom 100 posto jednakom onoj na priloženoj fotografiji jer finalni rezultat ipak zavisi o stanju i teksturi vaše kose. 

 

Nemate primer frizure i/ili boje kakvu ne želite

Baš kao što je važno znati šta želite, jednako je važno da znate šta je to što nikako ne želite. Analiziranjem obe opcije frizeru će biti lakše da stvori ideju o tome kakvu frizuru zapravo priželjkujete.

Ne reagujete kada primetite "problem”

Teme vas jako peče, vazduh koji izlazi iz fena nepodnošljivo je vruć, ne sviđa vam se dužina kose ili način na koji vas... Sve su ovo "problemi” koje većina ipak prećutkuje, uglavnom zbog osećaja neprijatnosti. Nikada ne ignorišite stvari koje vam smetaju i proverite kako frizeru možete reći da niste zadovoljni s frizurom. 

Postavljate nerealne ciljeve

Imate tamnosmeđu paž frizuru i želite duge zlatne talalse po uzoru na manekenke? Sigurno će vam i frizeri reći da oni ipak nisu mađioničari. Naravno, svaka promena je moguća, ali za tako velike promene treba vam puno vremena i tretmana. Budite pažljivi kod odabira frizure jer neke mogu biti zahtevnije po pitanju održavanja, pogotovo ako morate menjati teksturu svoje kose (npr. iz ravne u kovrdžavu i obrnuto).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading