KOSA VAM JE ISUŠENA OD MRAZA I IZGLEDA NEUREDNO? Ovi trikovi će je preporoditi

Autor: Republika

Lifestyle

06.12.2017

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiže nam ono doba kad kosa leti, ali ne od sunca, nego od nakupljenog elektriciteta u vazduhu. Ali uz pomoć par trikova, frizuru ćete imati pod kontrolom.

RepublikaFoto: pixabay.com

 

Savet kako je smiriti dala je iskusna frizerka Petra Granić.

– Upravo zbog tog elektriciteta često me ovih dana mušterije pitaju treba li da peru kosu jednom ili dva puta nedeljno? Ja kažem da ne, jer se uz grejanje, tokom spavanja, kosa još brže zamasti i bude još neurednija.

- Radije predlažem hidratantni šampon koji sprečava isušivanje, a time i smanjuje stvaranje samog elektriciteta u kosi - kaže ona. Ne valja zaboraviti i na regenerator - pomaže ako ga apliciramo na vrhove, pa na teme, s tim da ga ipak treba umasirati.

- Znam da nam vruća voda prija, ali kosa će se bolje ponašati ako je peremo mlakom vodom. Ne zaboravimo da vruća jako isušuje, što dodatno pojačava letenje kose. Nakon pranja zamotajte je u peškir te držite desetak minuta, kako bi se vlaga bolje upila. Ako ste u brzini, a kosa štrči, stavite malo laka za kosu na češalj i pročešljajte se, kosa neće tako ‘divljati’ - kaže sugovornica 24sata.hr.

RepublikaFoto: pixabay.com

Možete koristiti i preparate sa silikonom, koji će je malo otežati i dati kosi dodatnu zaštitu. Nadalje, ulja su takođe dobra stvar u ovoj situaciji, zaglađuju kosu i čine je mekšom. 

Drogerije nude i posebne formule namenjene smirivanju kose, a radi se o serumima, kremama i regeneratorima koji se stavljaju nakon pranja i tokom sušenja i uglavnom se ne ispiraju. Kosa je danima nakon korištenja u dobroj formi, idealna za stilizovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading