RUSKI RECEPT ZA PRIRODNU EPILACIJU: Treba vam samo ljuske oraha

Autor:

Lifestyle

02.01.2018

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve što vam je potrebno za prirodnu depilaciju su nekoliko ljuski oraha koje ćete zapaliti, a u pepeo dodajte vode toliko da dobijete kremastu masu poput paste.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ponavljajte tretman tri puta dnevno dok se ne pojave prvi rezultati

Depilacija, epilacija, brijanje prepona, ruku i nogu ženama često predstavljaju pravu noćnu moru. Muke poput crvenila, iritacije kože i dlaka koje posle svakog brijanja postaju sve gušće i jače muče sve pripadnice lepšeg pola, ali je Rusija iznedrila recept zahvaljujući kojem trajno možete da uklonite sve malje.

Primenom ove formule dlake najpre postaju ređe i slabije, a s vremenom zauvek nestanu. Sve što vam je potrebno jeste nekoliko ljuski oraha (ne misli se na zelenu koru, već na tvrdu ljusku) i voda. Ljuske moraju biti potpuno suve. Zapalite ih i pustite da izgore. U pepeo dodajte vode toliko da dobijete kremastu teksturu poput paste. Ostavite da odstoji 12 sati.

Primena: Nanesite dobijenu smesu na deo tela s kojeg hoćete da uklonite malje. Ostavite da odstoji pola sata, a zatim sperite. Ponavljajte tretman tri puta dnevno dok se na pojave prvi rezultati, a onda nastavite jednom dnevno dok dlake potpuno ne prestanu da rastu.

Još jedan veliki problem koji se javlja pri depilaciji kože kod žena su urasle dlake, koje ova prirodna smesa rešava. Rada Stojanović iz Instituta za estetiku i kozmetologiju "Le prestiž" kaže da urasle dlake nastaju kada dođe do nemogućnosti da dlake izraste na površinu i ostane ispod kože.

- Jedan od razloga može biti i izuzetno tanka dlaka, a čvrst epiderm. Prepoznajemo ih kao tvrdu kuglicu koja se javlja kao zadebljanje na površini kože. Simptomi mogu biti svrab, peckanje i osećaj bola pri dodiru. Takođe, to mesto na kojem je urasla dlaka može biti tamnije obojeno - objašnjava Stojanovićeva.

Ona dodaje da se ovaj problem rešava epilacijom ili pilinzima za telo, a ova pasta na prirodnoj bazi je idealno sredstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading