ANTI AGE EKSPERT: Kako umanjiti vidljivost bora i sprečiti nastanak novih?

Autor: Lepota i zdravlje, Republika

Lifestyle

08.02.2018

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada proces starenja počne, struktura kože se menja. Ove promene se spolja odražavaju na teksturu i izgled kože. Usled smanjenog nivoa prirodnih supstanci, koje koži daju njenu zategnutost i mladalački izgled, pojavljuju se fine linije i bore.

RepublikaFoto: pixabay.com
Neophodno je da se i najmanje bore tretiraju na vreme

Kako smanjiti vidljivost prvih znakova starenja?

Osim izbegavanja faktora koji uzrokuju starenje (koji su to faktori pročitajte ovde) postoje brojni aktivni sastojci za koje je dokazano da smanjuju znakove osetljive kože koja stari.

Koenzim Q10

Koenzim Q10 je moćni antioksidans. Preparati za negu kože koji sadrže koenzim Q10 daju energiju i ojačavaju ćelije a takođe i pospešuju obnavljanje ćelija.

Pomaže koži da ostane zategnuta duže vremena i daje joj sposobnost da neutrališe slobodne radikale koji su nastali pod uticajem faktora spoljašnje sredine, kakvi su UV zraci i zagađenje.
RepublikaFoto: pixabay.com

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je supstanca koja nastaje u samoj koži. Jedna od njenih ključnih funkcija je zadržavanje vlage. Kako starimo, prirodna sposobnost kože da sintetizuje hijaluronsku kiselinu slabi i počinju da se pojavljuju i produbljuju bore.

Ceramid-3

Oni su vrsta lipida koja čini deo barijere kože odgovorne za zadržavanje vlage i odbijanje iritirajućih elemenata iz spoljne sredine. Kod suve kože često postoji manjak ceramida. Dodavanje ceramida u preparate za negu kože može pomoći jačanju barijerne funkcije kože, ublažavanju isušenosti kože i sprečavanju iritacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading