JEFTIN TRIK DA VRATITE ODEĆI PRVOBITNU BOJU!

Autor: b92.net, Republika

Lifestyle

23.03.2018

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako vam je kojim slučajem izbledela garderoba, a vi planirate da je bacite, razmislite dva puta. Postoji jedan efikasan i pre svega jeftin trik da vratite boju, naročito crnoj garderobi.

RepublikaFoto: freeimages.com
Odeća kao nova za nekoliko trenutaka

Koliko god bila kvalitetna, crna garderoba ima tendenciju da se vremenom ispira i bledi, zbog čega treba sa posebnom pažnjom voditi računa o održavanju. 

Ipak, ako primetite da je ona izgubila prvobitnu boju, odnosno izbledela, možete da se poslužite jednim trikom koji je oduševio domaćice. Sve što vam je potrebno jeste crni biber.

Kada crni veš stavite u bubanj, dodajte jednu kafenu kašičicu crnog bibera u prahu (oko 5 grama). Potom upalite mašinu i operite veš na standardnom programu. 

Kako ovaj trik deluje? 

Odeća bledi zbog nakupljanja deterdženta, a abrazivnost bibera će oljuštiti ove ostatke, dok će crnilo začina dati dodatnu crnu nijansu vašoj odeći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading