SAVRŠEN IZGLED PRED VRELE DANE: Trikovi profesionalaca za čarobnu formulu!

Autor: lepotaizdravlje.rs, Republika

Lifestyle

13.05.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Prirodno", "sveže" i "čisto" jesu tri reči koje uglavnom propagiraju kozmetičke kompanije, a najveštiji šminkeri i te kako umeju da ih dočaraju u TV i novinskim reklamama. Po pravilu, prikazuju se sveža, minimalno našminkana ženska lica. Ali, upravo kreiranje i održavanje minimalističkog izgleda predstavlja veliki izazov za vizažiste.

RepublikaFoto: pixabay.com
Posvetite vremena svom telu

Brzo se razbudite

Kad ujutro nemate dovoljno vremena da se razbudite, a ni da uklonite sa lica tragove sna (otečenost obraza i kapaka), onda je najbolje da nekoliko minuta držite hladne obloge ili da se umijete hladnom vodom. To će istog trenutka umanjiti podbulost. Ukoliko imate nešto više vremena, držite obloge od kamilice petaestak minuta. Tako ćete se rešiti otečenosti, ali i crvenila lica.

Koristite kapi za oči

Za eliminisanje crvenila očiju, koje se pojavilo zbog umora ili alergije,, najbolje je da koristite antialergijske kapi (sadrže antihistamine). Stručnjaci kažu da je povremena upotreba ovih kapi bezbedna, mada pre upotrebe treba pročitati uputstvo, jer je u slučaju određenih oboljenja (kao što je glaukom) primena kapi kontraindikovana. Zato je ipak najbolje da se prvo posavetujete sa lekarom.

RepublikaFoto: pixabay.com

Delujte prirodno

To se najčešće postiže korišćenjem minimuma šminke i njenim pravilnim nanošenjem. Često je dovoljan samo tečni puder, kojim treba prekriti centralni deo čela, a onda ga četkicom za podlogu razmazati po celom licu.

Pažljivo sa puderom

Mladalačku kožu odlikuje sjaj. Zato, nemojte da preterujete sa slojevima pudera u prahu. Nakon što nanesete tanak sloj translucentnog pudera, upijte višak papirnom maramicom sa onih delova lica koji previše "svetlucaju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading