CRNE TAČKICE POSLE BRIJANJA NISU ŽENSTVENE: Evo kako da ih izbegnete!

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

03.08.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeste da se za tili čas rešite neželjenih dlačica, ali brijanje je daleko od najbolje metode za to. Ono što najviše frustrira su crne tačkice, odnosno koren dlake koji je vidljiv i pored toga što je koža na dodir glatka. Nažalost, brijač ne može da vas reši korena dlake, ali kako leti mnoge dame ne mogu da mu odole, u nastavku vam donosimo savete kako da ublažite estetske nedostatke ove metode.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija
  • Izbegavajte brijanje tokom jutarnjeg tuširanja. Koža se tokom spavanja zagreva, dok se dlačice uvlače u svoje folikule, zbog čega je nemoguće poseći ih do samog korena. Idealno vreme za brijanje nogu je veče.
  • Ne posežite za brijačem čim ste pokvasili i nasapunjali kožu. Najpre se desetak minuta tuširajte toplom vodom, koja će otvoriti pore i omekšati dlaku, a brijanje ostavite za sam kraj.
  • Kada ste završili sa tuširanjem, pokvasite peškirić toplom vodom i laganim kružnim pokretima trljajte kožu kako biste je pripremili za uklanjanje dlačica. Osim što ćete odstraniti mrtav sloj kože, ovim postupkom ćete i osloboditi urasle dlačice.
  • Većina žena ne koristi specijalne gelove i pene za brijanje jer veruju kako su sapun i gel za tuširanje adekvatna zamena, što nije tačno. Ovi proizvodi imaju svoju namenu i pomažu da brijač bolje prijanja uz kožu, a zahvaljujući negujućoj formulaciji sprečavaju iritacije i manja oštećenja koja su propratna pojava brijanja. Kada gel ili penu nanesete na kožu, ostavite par minuta da dlaka omekša, pa onda počnite sa brijanjem.
  • Na kraju penu isperite toplom vodom, pa hladnom, koja će kožu osvežiti i zatvoriti pore. Nežno i bez trljanja pokupite vodu sa tela i namažite bebi uljem, koje koži pruža najbolju negu posle brijanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading