BRAZILKA VIŠE NIJE TREND: Dlake ponovo u modi

Autor:

Lifestyle

08.08.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stidne dlake su opet hit. Primetila sam da žene sve češće dolaze na preglede "prirodnog" izgleda i da su postale svesne da njihovo telo nije samo vizuelni objekat. Ovo kaže dr Eden Fromberg, britanski ginekolog, čije reči citiraju svetski modni časopisi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sve više žena želi prirodan izgled "tamo dole"

Da je došao kraj brazilskoj depilaciji, kako se naziva potpuno uklanjanje stidnih dlačica sa prepona, svedoče i Kameron Dijaz, Gvinet Paltrou i Ledi Gaga, koje zagovaraju dlakavost intimne regije.

I u Srbiji žene sve ređe traže brazilku iako je ova frizura i dalje dosta zastupljena u kozmetički salonima.

- Najveći broj devojaka i žena i dalje traži kompletno uklanjanje dlačica. Međutim, primetili smo da se taj trend u poslednje vreme smanjuje, a čak neke žene koje su trajno uklonile malje sada žale zbog tog čina. Dakle, čini se da se dlačice i kod nas polako vraćaju u modu - kaže kozmetičarka Iva Ječmenica za portal Republika.rs.

Nedavno je i jedan hirurg zadužen za transplantaciju kose rekao da sve više žena dolazi sa zahtevom da im se "vrati maljavost" posle laserskih epilacija intimnog područja. Dr Fromberg savetuje da ubuduće, ako želite da vratite prirodan izgled, intimne dlačice skraćujete makazama. To će ojačati dlaku i pospešiti njen rast.

- Izbegavajte brijače, a ovo područje treba da negujete organskim sapunima. Takođe, uvrstite i piling u rutinu nege intimne zone - kaže dr Fromberg uz savet da dame izbegavaju veš od veštačkih materijala i usku odeću, koja može da spreči normalan rast stidnih dlaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading