Obrišite bore i godine s lica uz ovih 10 namirnica iz frižidera

Autor: Brightside.me

Lifestyle

30.09.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bore je nemoguće zaustaviti, ali ih je moguće odložiti i, ako ih već imate, kamuflirati, i to na jeftin način.

RepublikaFoto: pixabay.com

Bore i kisice ispod očiju su znak starenja, a pojačavaju se zbog maltretiranja kože i lošeg načina života. Uz malo pažnje možemo odložiti nastanak bora i podočnjaka, ili bar učiniti da izgledaju manje upadljivo. Iako postoji mnogo krema protiv bora, seruma i dodataka, uvek su bolji prirodni načini da ih se oslobodite. Usvajanje zdravog načina života pomaže u podmlađivanju kože, kao i prestanak pušenja, a tu je i ovih deset namirnica.

10 stvari iz frižidera koje mogu da vam uklone bore i obrišu godine sa lica:

Uklanjanje bora

Boranje kože je prouzrokovano prvenstveno starenjem i drugim faktorima kao što su uobičajeni izrazi lica, oštećenja od sunca, pušenje i loša hidratacija. Ne postoji način za zaustavljanje bora, ali postoji naćin da njihov izgled bude odložen i kamufliran.

Foto: pixabay.com

1. Belanca

Uzmite nekoliko belanaca i umutite ih u maloj posudi. Umasirajte belanca preko celog lica i pustite da odstoje i da se osuše najmanje 15 minuta. Nakon što se osuše, isperite ih toplom vodom. Vitamin A i vitamin B pomažu u smanjenju i postepenom uklanjanju bora.

2. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje pomaže da održite kožu mekom i elastičnom. Pre nego što odete u krevet, nežno masirajte lice sa nekoliko kapi maslinovog ulja, pa ga obrišite koristeći mekani peškir. Probudićete se sa mekom i zdravom kožom lica.

3. Sok od limuna

Umasirajte sok od 1 limuna u fine linije i bore na licu pre nego što odete na spavanje. Kiselost limuna smanjuje izgled bora i čini kožu svetlijom.

Foto: Promo foto

4. Voće i povrće

Sveže voće i povrće je puno vitaminima A i D. Oni vraćaju sjaj kože i održavaju izgled lica mlađim.

5. Kesice čaja

Čaj sadrži prirodne supstance tanine, a oni su blagi diuretik i odavno se koristi za smanjenje podočnjaka. Potopite dve kesice čaja u vruću vodu i pustite ih da se ohlade par minuta u frižideru. Držite po jednu kesicu na očima pet minuta i oči će se osećati osveženima.

6. Avokado

Umor često izaziva tamne kolutove pod očima i može dodati godine vašem izgledu. Da bi ovi tamni krugovi isčezli, stavite parče zrelog avokada pod oči, ili pokušajte da primenite pastu od mlevenih badema i mleka.

Foto: pixabay.com

7. Krastavac

Ako su vaše oči crvene i nadute, uzmite dva tanka koluta hladnog krastavca i držite na očima 30 minuta.

8. Kašika

Uzmite dve metalne kašike i stavite ih u frižider na 10-15 minuta. Nakon što se ohlade, stavite ih preko očnih kapaka i držite od 30 do 60 sekundi. Hladan metal će vam pomoći da odmorite umorne oči i i da ih učinite osveženim.

Uklanjanje perioralnih bora

Često su prvi znakovi starenja bore koje se pojavljuju oko usana, ispod nosa i na bradi. One mogu nastati od smeha ili od pušenja. Šta možete učiniti da biste umanjili ove bore? Prestanite da pušite i isprobajte ova dva prirodna sredstva:

9. Krastavac i belance

Uzmite pola krastavca, operite ga i isecite na male komade. Izrendajte komade krastavca i iscedite sok, pa ga dodajte belancima. Sve ovo umutite i nanesite preko lica, posebno oko usta. Neka odstoji 15 minuta, pa operite lice koristeći vodu.

Foto: twitter.com/bagelottawa

10. Kiseli kupus

Stavite malo kiselog kupusa preko bora i ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim isperite. Kiseli kupus je dobar način da sprečite bore, jer je kupus dobar izvor vitamina A.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading