SVI GREŠIMO: Kreme su najveće zlo za kožu, a to su sada i doktori potvrdili!

Autor:

Lifestyle

12.11.2018

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka Sobi Ali upozorava žene širom sveta o pogrešnom načinu negovanja kože lica.

Foto: Ilustracija

Doktorka iz centra "Edinburgh's Medical & Cosmetic" otkrila je da kreme koje koristimo svakodnevno kako bismo hidrirali kožu lica mogu da nam donesu više štete nego koristi. 

Ne samo što vremenom koža postaje zavisna od krema i veštačkog hidriranja nego to može da izazove ubrzano pojavljivanje bora, akni i pigmentacije. 


"To je jedan začarni krug koji može da napravi veliku štetu našoj koži - tvrdi ona. 

- Kada nanesete kremu na lice i tako je veštački hidrirate, dublji slojevi kože detektuju vlažnost i isključuju svoje prirodne mehanizme hidratacije. Ovo vodi do pravog sušenja kože i zavisnosti od hidrirajućih kozmetičkih proizvoda - objašnjava doktorka. 

Šta onda koristiti tokom zime za negu lica? 

RepublikaFoto: pixabay.com

 Vitamin C je odličan antioksidant koji osnažuje i jača kožu, mnogo efikasnije od krema, pa doktorka preporuluje serume bogate ovim snažnim vitaminom.

-  Što više kremama hidrirate kožu ona će iznutra biti sve suvlja, a sve ovo vodi trajnim problelima sa kožom lica. Savetujem svojim pacijentkinjama da prestanu da koriste kreme. Potrebno je samo tri nedelje da se probudi uspavani mehanizam hidratacije kože lica - dodaje ona. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading