ŽENE PRIZNALE ZBOG ČEGA ZAISTA STENJU TOKOM VOĐENJA LJUBAVI: Muškarcima se OVO sigurno neće svideti!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

10.05.2024

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se govori o intimnim odnosima, mnoge stvari se prećutkuju ili se "podrazumevaju", a to je obično uvod u potencijalne probleme.

ŽENE PRIZNALE ZBOG ČEGA ZAISTA STENJU TOKOM VOĐENJA LJUBAVI: Muškarcima se OVO sigurno neće svideti!

Foto: Shutterstock

Zbog svega toga je veoma zanimljivo pogledati šta naučnici kažu o pravim razlozima ženskog stenjanja tokom vođenja ljubavi.

Istraživanje sa Univerziteta Lankašir otkriva da žensko stenjanje tokom intimnog odnosa ima dublje značenje nego što se to obično pretpostavlja.

Iako se često povezuje sa vrhuncem zadovoljstva, studija pokazuje da je stenjanje često sredstvo kojim žene žele da dodatno uzbude svog partnera i podstaknu ga ka orgazmu.

Prema istraživanju, čak 66 odsto žena priznaje da stenju kako bi ubrzale partnerov vrhunac, dok čak 87 odsto žena koristi stenjanje kako bi se osećale privlačnije i samopouzdanije tokom vođenja ljubavi. Ovi podaci pokazuju da je stenjanje mnogo više od pukog izražavanja sopstvenog zadovoljstva.

Foto: shutterstock

Poražavajuća istina za muškarce

Naučnici su takođe istakli da je ženski vrhunac najčešće postignut tokom predigre, dok je stenjanje najizraženije pre i tokom muškog vrhunca. Ovo ukazuje na kompleksnost intimnog odnosa i različite uloge koje glasno izražavanje zadovoljstva može da ima.

Naučnica Kristen Mark ističe da postoji široko rasprostranjeno uverenje da je stenjanje direktno povezano sa sopstvenim vrhuncem i kvalitetom vođenja ljubavi.

Međutim, istraživanje pokazuje da stenjanje može da imati i druge svrhe, te da bi trebalo da se koristi kao sredstvo komunikacije kako bi se istakle konkretne zadovoljavajuće elemente intimnog odnosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading