Ovi psi na sve načine pokušavaju da izbegnu kupanje

Autor: Republika

Lifestyle

02.12.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje psi koji vole da se kupaju, ali više je onih koji se tome protive. Pogledajte na koje se sve načine ove njuške trude da izbegnu kupanje. Imate li i vi takvih problema ili vaši ljubimci obožavaju kupanje?

RepublikaFoto: pixabay.com

Ipak, postavlja se pitanje - koliko često treba da kupate svog psa? Načelno, ne postoji nikakvo pravilo. Učestalost kupanja psa zavisi od više faktora - koliko je psu zaprljana dlaka, ili ako pas ima neku kožnu bolest pa je kupanje deo propisane terapije. 

Važno je četkati psa jer se time odstranjuje mrtva dlaka, a šape se mogu isprati i običnom vodom. Preteranim kupanjem zdravog psa možete izazvati dodatne probleme, od onih jednostavnijih da se pas odmah nakon kupanja ubaci u prvu baru ili blato, ili komplikovanijih - da dođe do upalnih promena na koži. 


Na koži psa se nalazi fiziološka mikroflora koja utiče na zdravlje i otpornost. Čestim pranjem taj sloj može da se stanji ili da nestane. 

Pravo kupanje je preporučljivo 3-4 puta godišnje. Pre kupanja važno je dobro iščetkati psa jer se mokra dlaka lako zapetlja. Svakako proverite temperaturu vode i nakon kupanja dobro osušite svog ljubimca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading