BRAVO ŠVAJCARCI: Životinje NE SMEJU da pate, a to sada kaže i ZAKON!

Autor: petface.net

Lifestyle

17.01.2019

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Živi rakovi, uključujući i jastoga, više ne smeju da se transportuju na ledu ili u ledenoj vodi. Vodene vrste moraju uvek da budu čuvane u njihovom prirodnom okruženju. Oni od sada moraju da budu onesvesćeni pre nego što budu ubijeni - navodi se u novom pravilniku, koji je vlada Švajcarske usvojila i koji će odmah primeniti na luksuzne restorane.

RepublikaFoto: Promo foto
Cilj zakona je i da se razotkriju nelegalne farme pasa

Kako prenosi Tanjug, Švajcarska je, u okviru izmena pravila o zaštiti životinja, zabranila uobičajenu kulinarsku praksu ubacivanja svežih jastoga u proključalu vodu. Naveli su da životinje ne smeju da pate.

Foto: pixabay.com
Jastozi više neće moći da se čuvaju u ledu

Ova pravila i nove odbredbe Zakona za cilj imaju i da razotkriju nezakonite farme pasa i da uvedu zabranu korišćenja uređaja za kažnjavanje pasa. Takođe, isti Zakon navodi i niz uslova za uspavljivanje bolesnih ili povređenih životinja, kao i kazne za organizatore događaja kao što su životinjske borbe.

Švajcarska, kako se navodi, nije sama u odluci da zaštiti jastoge od okrutnog tretmana u kuhinji, kako ga opisuju aktivisti za zaštitu životinja. Vrhovni sud u susednoj Italiji je takođe u junu prošle godine izglasao da jastozi ne smeđu da budu na ledu u restranima, zato što to kod njih izaziva neverovatno mučenje pre nego što postanu “fina večera”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading