U Francuskoj zabranili psima da laju

Autor: BBC

Lifestyle

16.02.2019

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik mesta Fukjer na severu Francuske zabranio je psima da preterano laju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Propis ne haje što pas mora da laje...

On kaže da je ova zabrana izrečena kako bi smanjio "zagađivanje bukom" i kao odgovor na "pse koji laju i dan i noć i stvaraju neizdrživu situaciju u mestu", objasnio je Žan Pjer Estjen.

Vlasnici pasa u ovom francuskom gradiću moraće da plate kaznu od 68 evra za "prolongiran ili ponovljen lavež" u slučaju kada su psi ostavljeni sami u ograđenim prostorima, javlja BBC.

- Cilj nije da zabranimo pse i nećemo da kažnjavamo ljude i za najmanji lavež. Grad nema ništa protiv pasa, ali ako odlučite da ih imate, onda ih dresirajte - rekao je Estjen za francuski list "Parizijen" (Le Parisien).

Psi koji su skloni lajanju takođe će morati da budu sklonjeni sa ulice i držani u kućama ako njihovo lajanje "ometa odmor ili opuštanje" 1.400 stanovnika ovog mesta. Zabrana je doneta nakon što su meštani potpisali peticiju protiv jednog svog komšije.

Zabranu su već kritikovali aktivisti za prava životinja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading